Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ smatra dobrom odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH o isključivanju kandidata PDP za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavka Vučurevića iz izbornog procesa.

snsd go trebinje

Iz SNSD-a navode da će isključivanje Vučurevića iz izbornog procesa "barem na kratko rasteretiti kampanju uvreda i poziva na linč, koje su sastavni dio politike koju provodi ovaj kandidat PDP već dvije godine".

"Pokušaj prebacivanja odgovornosti na SNSD i predsjednika /Milorada/ Dodika jeste jeftin politički pokušaj i dokaz da SDS i PDP stoje iza rječnika uvreda i mržnje i da oni tako zamišljaju normalno društvo", piše u saopštenju SNSD.

Iz ove stranke su izrazili nezadovoljstvo radom Centralne izborne komisije BiH koja se, kako navode, nije oglasila povodom lažnog predstavljanja Mladena Ivanića kao kandidata Saveza za promjene, uprkos osporavanja njegove kandidature od Srpske napredne stranke, koja je, osim SDS-a jedini politički subjekt koji čini taj Savez.

"CIK je ostao nijem i na fiktivne kandidature vozača i tjelohranitelja jednog predsjedničkog kandidata, koji je sam potvrdio da su te kandidature podnesene u svrhu obezbjeđivanja većeg broja članova biračkih odbora", ističu iz SNSD.