Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pozdravila je odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da sa liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske ukloni Slavka Vučurevića, ali je istakla da je novčana kazna premala i da će reagovati i privatnom tužbom.

zeljka cvijanovic sutra u trebinju sa predstavnicima opstina istocne Hercegovine

Cvijanovićeva očekuje da će dobiti satisfakciju, jer je ono što se dešavalo na tribini PDP-a u Trebinju "do sada neviđeno".

"Imali smo različite izborne procese i izborne kampanje, ali svođenje na tako primitivnu priču i tako divljačko skandiranje u kojem su i pojedinačni kandidati uživali, jako me zabrinjava", rekla je Cvijanovićeva, dodajući da je na snimku tribine u Trebinju primijetila i žene kandidate koje su u tome uživale.

Cvijanovićeva je istakla da ne želi takvu Republiku Srpsku i da će ono što ona radi u svom političkom životu biti jedna sasvim druga Republika Srpska, koja će sigurno pobijediti.

CIK BiH uklonio je sa liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavka Vučurevića zbog korištenja na izbornim tribinama PDP-a u Trebinju i Nevesinju jezika mržnje i izrečenih uvredljivih sadržaja prema pripadnicama ženskog pola.

Vučurević je za svoje ponašanje kažnjen i novčano sa 3.000 KM, a PDP čiji je on član sa 6.000 KM.

Činjenično stanje utvrđeno je analizom transkripta i snimaka sa tribina PDP-a, održanih 29. septembra u Trebinju i 30. septembra u Nevesinju.