Stanje bezbjednosti na području Centra javne bezbjednosti Trebinje je dobro, jer u proteklih devet mjeseci nije evidentirano ni jedno teško krivično djelo, kao ni krivična djela koja za posljedicu imaju najviši stepen društvene opasnosti, rekao je zamjenik načelnika trebinjskog Centra Milivoje Vuković.

konferencija za medije cjb trebinje

Vuković je rekao novinarima u Trebinju da nije bilo ni narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, kao ni incidenata prilikom organizovanja javnih skupova i sportskih događaja.

"Za proteklih devet mjeseci ove godine evidentirano je 267 krivičnih djela, što je za oko 18 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, dok su u oblasti opšteg kriminaliteta evidentirana 232 krivična djela što je manje za oko 19 odsto", rekao je Vuković.

On je dodao da je koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela oko 87 odsto.

Načelnik Sektora policije Bojan Dabić rekao je da je smanjenje prekršaja javnog reda i mira rezultat rada policijskih službenika, odnosno veće prisustvo policajaca na mjestima gdje se najčešće događaju ovi prekršaji.

On je naveo da je sila upotrijebljena sedam puta radi uspostavljanja javnog reda i mira što je za oko 41 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović rekao je da je dokumentovano 16 krivičnih djela ratnog zločina, dok je Tužilaštvu BiH podneseno sedam izvještaja i jedna dopuna izvještaja protiv 11 lica koja se sumnjiče da su počinila krivična djela na području Mostara, Tomislavgrada i Čapljine.

Miljanović je napomenuo da su tokom devet mjeseci ove godine evidentirana četiri krivična djela oštećena tuđe stvari ili paljenja motornog vozila.