U Trebinju je danas svečano otvoren objekat nove autobuske stanice sa 14 perona, izgrađene po najsavremenijim metodama i standardima.

Ootvorena autobuska stanica u trebinju

Ovaj moderan objekat, ukupne površine 2.300 metara kvadratnih, uz 6.000 metara kvadratnih uređenog okolnog prostora za parkinge, danas je svečano otvorio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Autobuska stanica opremljena je svim potrebnim sadržajima staničnog servisa, imaće 14 perona – osam odlaznih, jedan za dolazak, uz pet perona sa autobuse na čekanju, ali i poslovne prostore za uslužni i drugi biznis.

Vučurević je podsjetio da je izgradnju autobuske stanice, u potpunosti finansirao grad Trebinje, da je prva faza izgradnje koštala 1.175.000 KM, dok je za drugu, započetnu u junu ove godine, izdvojeno 700.000 KM.

On je pojasnio da će autobuska stanica funkcionisati, najvjerovatnije, u okviru Javne ustanove "Trebinjestan", te dodao da je pri kraju izrada elaborata kojim će sve to biti definisano.

"Do završetka elaborata i provođenja potrebnih procedura, narednih dvadesetak dana autobuska stanica imaće funkciju autobuskog stajališta", rekao je Vučurević.

Trebinje skoro deceniju nije imalo autobusku stanicu, već su putnici primani na stajalištima.