Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da vrijeđanje premijera Srpske Željke Cvijanović predstavlja pokušaj stvaranja atmosfere linča, političkih pritisaka i tenzija u društvu.

milorad dodik dao podrsku zahtjevima srba sa kosova

"Primitivno vrijeđanje premijera kao kandidata i kao žene na predizbornom skupu, u prisustvu odgovornih ljudi i nosilaca te političke strukture, predstavlja pokušaj pravljenja atmosfere linča i omalovažavanja. To nije samo udar na premijerku, nego na sve žene za koje oni smatraju da nisu dostojne, jer nisu sa njima", istakao je Dodik.

On je ocijenio da skandiranje koje se čulo na predizbornoj tribini PDP-a u Trebinju je ponižavajuće za svakoga.

"Nemoguće da neki ljudi, pa čak i profesori fakulteta sjede tu i ne reaguju na tako nešto. To znači da se solidarišu sa napadima koji dolaze na najprimitivniji mogući način", istakao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je podsjetio da se takav incident nikada nije desio na bilo kom skupu SNSD-a, niti je bilo takvih vulgarnih i primitivnih izjava. Dodik je istakao da se na ovaj način pokušava stvoriti politički pritisak u predizbornom periodu i tenzija u društvu.

Na predizbornoj tribini PDP-a u Trebinju simpatizeri Saveza za promjene su za vrijeme govora aktuelnog gradonačelnika Slavka Vučurevića uzvikivali parole "Željka, ku.vo", "Mile, lopove" i "Igore, Turčine". Tribini je prisustvovao i predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.