Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da bi stvaranje nekih novih bezbjednosnih struktura u Trebinju, kako je to najavio gradonačelnik Slavko Vučurević, predstavljalo parabezbjednosnu strukturu protivno Ustavu i zakonima Republike Srpske.

dodik-vucurevic prevrsio svaku mjeru

"Ako bude nekih događaja po tom pitanju, time će se baviti Policija Republike Srpske koja je jedina legitimna da se bavi pitanjima bezbjednosti u Srpskoj i koja dobro radi svoj posao", rekao je danas Dodik novinarima u Stričićima kod Banjaluke gdje je održana javna tribina SNSD-a.

Dodik je podsjetio da je SNSD prije sedam-osam godina u Trebinju naslijedio veoma lošu bezbjednosnu situaciju, ali da je uspješnim radom policija Republike Srpske uspjela u tome da obezbijedi da Trebinje bude bezbjedno.

"Vjerujem u Policiju Republike Srpske koja ostaje jedini segment naše bezbjednosti", zaključio je Dodik.

Nakon što je u trebinjskom naselju Tini prije dvije noći izgorio automobil "ford fokus" u vlasništvu porodice Andrić, Vučurević je rekao da je u tom gradu "učinjeno teško krivično djelo protiv imovine Rajke Andrić", te da je "grad došao u situaciju da mora razmišljati o formiranju novih struktura bezbjednosti"