Šef izbornog štaba SNSD-a u Trebinju Vladislav Vladičić rekao je da je na početku izborne kampanje gradski štab SNSD-a dogovorio pravila kojih se čvrsto drže - da ne provociraju druge, da ne uništavaju imovinu i plakate i da ne govore neprimjerene riječi političkim protivnicima.

snsd go trebinje

"Naše dosadašnje ponašanje je bilo takvo. Nijedan plakat nije uništen niti je SNSD uputio uvrede", rekao je Vladičić povodom tvrdnji gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da je prijećeno Rajki Andrić, koja je nedavno iz SNSD-a prešla u PDP, i "da sumnja da iza tih prijetnji stoji SNSD".

Incident sa paljenjem vozila porodice Andrić, Vučurević je doveo u direktnu vezu sa njenim prelaskom u PDP.

Vladičić je pozvao istražne organe da što prije ispitaju i obavijeste građane Trebinja o kakvoj vrsti paljenja je riječ i da li neko stoji iz toga.

On je dodao da je SNSD prije nekoliko dana organizovao veličanstvenu tribinu na koju je, kako kaže, skoro pola Trebinja došlo da ih podrži i gdje se nije čula nijedna ružna riječ, a prije dva dana Savez za promjene imao je svoju tribinu gdje su izgovorene veoma ružne i neprimjerene riječi.

Vladičić je podsjetio da su bilbordi, prostorije i stakla SNSD-a prethodnih dana uništavani, te da iz SNSD-a nikada nisu na isti način odgovarali.

"Ne pada nam na pamet da našu svečarsku atmosferu SNSD-a koja je krenula od 1. oktobra i slavlje koje pripremamo za 13. oktobar kaljamo paljevinom nečijeg automobila, neke Rajke. Ne potcjenjujem je niti išta loše mislim o njoj, ali ona nama u političkom smislu ne znači ništa", istakao je Vladičić.

On je dodao da je SNSD organizovana i čvrsta stranka koja zna šta hoće i zna da prenese poruku građanima, koje je pozvao da ne nasjedaju na takve provokacije.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, Rajka Andrić je prilikom saslušanja izjavila da joj niko nikada nije prijetio, te da ni incident sa automobilom ne može staviti u politički kontekst.
U trebinjskom naselju Tini noćas je izgorio automobil "ford fokus" vlasništvo porodice Andrić, a požar je prijavljen oko 3.00 časa. U požaru je oštećeno i vozilo "golf pet" koje je bilo parkirano pored "fokusa", a koga je koristio trebinjski tužilac Siniša Lazarević.