SNSD saopštio je da najava gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića o protivzakonitom organizovanju privatnih službi bezbjednosti predstavlja pokušaj destabilizacije i rasparčavanja Republike Srpske, što SNSD neće dopustiti.

slavko vucurevic savez za promjene tribina trebinje

SNSD je zatražio od nadležnih organa da obezbijede miran završetak kampanje i miran izborni dan, kao i da spriječe bilo kakvo formiranje Vučurevićevih bezbjednosnih struktura koje narušavaju pravni subjektivitet Republike Srpske na cijeloj njenoj teritoriji.

SNSD je najoštrije osudio paljenje automobila porodice Andrić i zatražio od državnih organa da pronađu počinioce i da ih procesuiraju.

Iz ove stranke napominju da je bezbjednosna situacija u gradu pored Trebišnjice izuzetno složena, što dokazuju prijetnje aktivistima SNSD-a, kao i ponovljeno uništavanje njene stranačke imovine.

Ova stranka podsjeća da na takve pojave upozorava već neko vrijeme, bez želje da te napade koristi za dalje podizanje tenzija među građanima.

U trebinjskom naselju Tini noćas je izgorio automobil "ford fokus" vlasništvo porodice Andrić.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je noćas u ovom gradu "učinjeno teško krivično djelo protiv imovine Rajke Andrić", te da je "grad došao u situaciju da mora razmišljati o formiranju novih struktura bezbjednosti".