U današnjoj izjavi gradonačelnik Trebinja je, nažalost, ne prvi put, iznio niz dezinformacija u vezi sa sinošnjim događajem u kojem je došlo do požara na vozilu M.A. /Miljana Andrića/ iz Trebinja i opštoj bezbjednosnoj situaciji u Trebinju, saopšteno je iz CJB Trebinje.

policija

Centar javne bezbjednosti Trebinje preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju navedenog događaja, a dosadašnji dobri rezultati Centra u otkrivanju i rasvjetljavanju prijavljenih nezakonitih radnji upravno govore o radu policijskih službenika, navode u Centru.

"Zbog javnosti Trebinja i Republike Srpske i ovom prilikom ističemo da na području nema težih krivičnih djela niti je ijedno društevno opasno djelo ostalo nerasvijetljeno. Bezbjednosna situacija na području Trebinja je dobra sa tendencijama stalnog poboljšanja u proteklih nekoliko godina", kaže se u saopštenju.

Istine radi obavještavamo javnost, da na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, od ukupno sedam lokalnih zajednica, jedino gradska administracija Trebinja, u protekle dvije godine, nije organizovala nijedan forum za bezbjednost građana što najbolje govori o brizi gradonačelnika za stanje bezbjednosti u gradu.

Pozivamo gradonačelnika Trebinja da se uzdrži od davanja paušalnih i netačnih informacija i Centar javne bezbjednosti Trebinje ne koristi u predizborne svrhe, zaključuje se u saopštenju CJB Trebinje.

Vučurević: Grad će formirati nove strukture bezbjednosti

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je noćas u Trebinju "učinjeno teško krivično djelo protiv imovine Rajke Andrić", te da je "grad došao u situaciju da mora razmišljati o formiranju novih struktura bezbjednosti".

Vučurević je na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama PDP-a rekao da je kao gradonačelnik donio odluku da, poslije izjašnjenja Tužilaštva i Centra javne bezbjednosti /CJB/ o paljenju vozila porodice Andrić, sazove vanrednu sjednicu Skupštine grada na kojoj će biti razmotrene "mogućnosti formiranja novih struktura bezbjednosti koje će omogućiti zaštitu imovine građana Trebinja".

On tvrdi da je Rajki Andrić, koja je nedavno iz SNSD-a prešla u PDP, prijećeno, te "da sumnja da iza tih prijetnji stoji SNSD", a incident sa automobilom gradonačelnik Trebinja doveo je u direktnu vezu sa njenim prelaskom u PDP.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, Rajka Andrić je prilikom saslušanja izjavila da joj niko nikada nije prijetio, te da ni ovaj incident sa automobilom ne može staviti u politički kontekst.

U trebinjskom naselju Tini noćas je izgorio automobil "ford fokus" vlasnisštvo porodice Andrić, a požar je prijavljen oko 3.00 časa. U požaru je oštećeno i vozilo "Golf 5" koje je bilo parkirano pored fokusa, a koga je koristio trebinjski tužilac Siniša Lazarević.