Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Trebinje i kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Slobodan Šaraba rekao je da ova stranka na oktobarskim parlamentarnim izborima očekuje osvajanje jednog poslaničkog mandata iz izborne jedinice IX, ali i više glasova od toga – kao doprinos ove regije kompenzacionoj listi NDP-a.

ndp slobodan saraba intervju

Šaraba je istakao kako stranka spremno i organizovano dočekuje izbore, te da je atmosfera u NDP-u odlična, a izborna očekivanja realna. “U trebinjski NDP u posljednje vrijeme učlanio se veći broj članova, tako da očekujemo da ćemo ponoviti dobar rezultat sa posljednjih lokalnih izbora, što nam na nivou Hercegovine garantuje 'komotan' prolaz jednog poslanika. Mi se nadamo da će taj poslanik biti iz našeg grada, kako bi se glas Trebinja jače čuo u Narodnoj skupštini RS", rekao je Šaraba.

Govoreći o predizbornim skupovima u istočnoj i staroj Hercegovini Šaraba ističe da je sudeći po posjećenosti i atmosferi na tribinama u jedanaest gradova očigledno da je narod prepoznao energiju i želju NDP-a da se nakon dužeg vremena izabere vlast koja će biti narodna, živjeti sa narodom i uhvatiti u koštac sa nagomilanim problema, korupcijom i nepotizmom koji izjeda Srpsku.

“Sa predsjednikom NDP-a Draganom Čavićem i predsjednikom Izvršnog odbora NDP-a Krstom Jandrićem prisustvovao sam svim tribinama u istočnoj i staroj Hercegovini. Sve tribine su bile vrlo posjećene i mi smo jako zadovoljni situacijom u svim opštinskim odborima i na terenu. Partija je dobro organizovana, a ljudi na terenu su raspoloženi za rad što garantuje dobar rezultat NDP-a na svim nivoima", kaže Šaraba.
Šaraba je na kraju poručio da je za dobar izborni rezultat koji garantuje preokret i pozitivne promjene neophodna velika izlaznost na izbore i da će se samo masovnom izlaznošću umanjiti mogućnost malverzacija u izbornom procesu i prekrajanja izborne volje.