Odbornici Skupštine grada Trebinja na današnjem zasjedanju razriješili su dužnosti direktora Javne ustanove "Trebinje sport" Miodraga Mrdića na lični zahtjev, ali su ga nakon samo nekoliko minuta postavili za vršioca dužnosti ove ustanove.

skupstina grada trebinje

Mrdić će ovu funkciju obavljati na prijedlog gradonačelnika Slavka Vučurevića.

Do ostavke Miodraga Mrdića došlo je zbog odluke Komisije za utvrđivanje sukoba interesa, koja je na zahtjev SNSD-a preispitala slučaj i utvrdila da se odbornik trebinjske skupštine Slobodan Mrdić nalazi u sukobu interesa, jer je glasao za budžet institucije kojom godinama rukovodi njegov brat Miodrag.

Slobodan Mrdić, koji je odbornik Socijalističke partije u trebinjskoj Skupštini i u koaliciji je sa skupštinskom većinom, napustio je zasjedanje dok se raspravljalo o toj tački.

On je istakao da ne želi da komentariše ni rješenje republičke Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, donesene na osnovu pritužbi SNSD-a.
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je da je ovakva odluka odgovor Skupštine grada Trebinja na SNSD-ovo pokretanje sukoba interesa.

Odbornik NDP-a Srđan Bubalo ocijenio je da "današnji slučaj" predstavlja ruganje Skupštini i da je sramota da pojedine familije 20 godina okupiraju grad.

"Stalno pričamo o nekim promjenama. Kakve promjene sa Mrdićima, kada su na funkcijama 20 godina. Šta su to oni uradili za to vrijeme", upitao je Bubalo.

Odbornik SNSD-a Zdravko Butulija istakao je da je tačno da je SNSD pokrenuo ovo pitanje i da je Komisija utvrdila da postoji sukob interesa.

Na današnjem zasjedanju glasovima skupštinske većine usvojena je i odluka o visini naknada za rad članova Odbora za žalbe zaposlenih u gradskoj upravi, po kojoj mjesečna naknada ovim članovima iznosi 200 KM.

Odbornička pitanja su se uglavnom odnosila na uređenje naselja Krš i stambeno zbrinjavanje porodica poginulih i ratnih vojnih invalida u Trebinju.

Odbornici SNSD-a na početku zasjedanja su naveli da neće podržati predloženi dnevni red, pošto nije uvršten izvještaj o izvršenju budžeta u prvih šest mjeseci ove godine, koji je, kako su rekli, trebalo da se nađe pred odbornicima u avgustu.