„Nikome se u Srbiji nisam zamjerio, poslovima koji mi se pripisuju – nisam se bavio, a zemlju sam napustio zbog bezbjednosti porodice“, kaže Marko Milošević, sin nekadašnjeg predsjednika Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića u ekskluzivnom intervjuu za nedjeljnik "Afera".

Slobodan Milosevic

Pozdravite dušebrižnike, kaže Marko Milošević, i poručite im da se ne sekiraju, dobro sam i zdravo i živim normalan život. Nemam nikakav biznis kaže Marko. Za biznis je potreban novac, a tvrdi da nema nikakve prihode. A nekada, porodica Milošević je imala mnogo prijatelja, kaže Marko – ako ima nešto pozitivno u cijeloj stvari, onda je to što sam se riješio ulizica.

"Jedan deo njih se ponio kao i Vuk Branković prije šest vijekova. Prodali su svog šefa, njegove ideje i svoju čast zarad političkog interesa. Takvi prodaju vjeru za večeru. To dovoljno govori o kakvim je ljudima riječ, ako se uopšte tako mogu nazvati. Sada oko sebe i za svoje prijatelje imam samo one koje sam zauvijek takvima i smatrao i koje sam za prijatelje želio", rekao je Milošević. "Neka hrane svoju djecu svim tim parama za koje kažu da smo sklonili i pokrali, a ja im poklanjam sve što nađu", dodaje Marko Milošević.

"Ja sam jedinu korist što mi je otac bio Slobodan Milošević, imao dok sam se bavio autobilizmom", navodi Marko za nedjeljnik Aferu.

"Sponzori su se sami nudili i utrkivali ko će preko mene da se reklamira. Da li je to kriminal? Ili je nemoralno? Da je moj otac, sproveo privatizaciju, kao što je sprovedena od 2000., obesili bi ga na Terazijama," kaže Marko Milošević. A svog oca smatra najboljim na svijetu.

"Roditelje ne biramo. Ja sam imao sreću. Meni je Slobodan Milošević otac. Kao otac, bio je najbolji koga sam mogao i da zamislim i svakako, bolji nego što sam zasluživao. NJemu ostaje slava, a meni sveta uspomena i doživotna rana".