Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić izjavio je danas U Trebinju da je potrebno fokusirati se na ona pitanja koja mogu biti razvojnog karaktera, a odnose se na privredni rast i subvencije poljoprivredi i u Hercegovini i u cijeloj Srpskoj.

ognjen tadic u trebinju

Tadić je rekao novinarima da brojne aktivnosti koje su bile u proteklom vremenu nisu donijele pomak na tom planu i da su više bile stimulativno-političkog karaktera nego što su se objektivno odnosile na povećanje poljoprivredne proizvodnje.

"Znamo da je poljoprivredu potrebno subvencionisati jer ona jako teško funkcioniše u brojnim zemljama, ali je važno da znamo da ona ima pretpostavku u Republici Srpskoj da u komparativnom smislu poljoprivreda Srpske bude u boljem stanju nego što je poljoprivreda u Federaciji i u drugom okruženju", naglasio je Tadić.

On smatra da je na tom planu potrebno puno raditi, a da se problemi koji su vezani za privredni rast mogu prevazići izdvajanjem većih subvencija i prestankom zaduženja radi političkih aktivnosti. "U Trebinju i u Hercegovini imamo slučaj političkih manipulacija koje su vezane za zapošljavanje i zaduživanje što je očito samo predizbornog karaktera i to na dva do tri mjeseca nakon čega će ti ljudi ponovo ostati bez posla", rekao je Tadić.