Zoran Živanić iz Trebinja tvrdi da su mu pripadnici Interventne jedinice Centra javne bezbjednosti Trebinje brutalno pretukli sina, donijeli ga u besvjesnom stanju u bolnicu, a tamo rekli da je mladić sam pao iz autobusa.

cjb trebinje saopstenje

On ne krije da je njegov sin Spasoje problematičan i poziva sve nadležne institucije da reaguju po zakonu, ali se pita kakva je to Interventna jedinica koja nije u stanju da uhapsi mladića od 50 kilograma, bez toga da ga brutalno pretuče i nanese mu povrede zbog kojih se trenutno nalazi u šok sobi.

“Dobio sam infornmaciju od građana, ne od MUP-a, da mi je sina policija donijela u bolnicu u komi i to tek u 12 časova. Nije u dobrom stanju, a prebila ga je policija za podršku i to, koliko se on sjeća, neki policajac Hrnjaz i još neki Bošnjak. Doveli su ga tu u šok sobu i rekli su da je pao sa autobusa. Međutim, svjedoci govore da nije pao sa autobusa nego da su ga prebili policajci. Ja lično kažem da mi je sin problematičan”, rekao je Zoran Živanić, otac pretučenog mladića

Živanić kaže da sada radi po svijetu kako bi prehranio svoju porodicu, a da nigdje nije vidio da se policija ovako ponaša prema ljudima i traži od odgovornih institucija da kazne one koji su mu pretukli sina.

“Ovo nije demokratska država niti demokratsko društvu. Ja se nisam borio za ovakav zakon. Ti policajci moraju biti kažnjeni, a to tražim od ministra policije jer ovo nije prvi incident. Lažirali su izjavu sinoć za moje dijete da je pao sa autobusa. Ne znam odakle tamo u toliko sati autobusi. Bave se prevarama, lažima, kaubojski se ponašaju”, tvrdi Živanić.

Dežurni ljekar u trebinjskoj Bolnici nije želio da stane pred naše kamere, a u Centru javne bezbjednosti Trebinje dobili smo informaciju da je u subotu veče, u 2 i 15, došlo do narušavanja javnog reda i mira i da je lice sa inicijalima S. Ž. Fizički napalo djevojku.

U CJB Trebinje tvrde da nije bilo upotrebe sredstava sile od policijskih službenika.