U Hotelu "Platani II" u Trebinju večeras je priređena "Retrospektivna izložba arhitektonskih djela" Ksenije Bulatović, arhitekte iz Beograda, koja je ovom izložbom obilježila 20 godina profesionalnog bavljena arhitekturom. retrospektivna izlozba arhitektonskih djela ksenije bulatovic trebinje

Bulatovićeva je, pored mnogobrojnih arhitektonskih projekata u Srbiji i Crnoj Gori, izradila arhitektonsko rješenje enterijera hotela Platani II, projekat Vladičanskog dvora u Mostaru, te zgrade Vlade Srpske u Banjaluci, za koji je je dobila i prvu nagradu na konkursu za arhitektonski projekat ove institucije.

U vremenu građevinske ekspanzije, gdje je uglavnom prisutna računica investitora kako napraviti nešto što jeftinije, gdje se nimalo ne vodi o estetici i kavlitetu, Bulatovićeva kaže da arhitekta nije dužan da nešto tako potpiše.

"Sve je to jedan pproces, gdje arhitekta mora da ima svoj stav. Izborila sam se za svoju kreativnu slobodu, što se vidi i na radovima koji imaju estetiku, koja se provlači kroz sve radove i senzibilitet koji me štiti", kazala je Bulatovićeva.

retrospektivna izlozba arhitektonskih djela ksenije bulatovic trebinje (4)

Bulatovićeva je član Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera Srbije, a sarađivala je sa mnogim arhitektonskim i investitorskim institucijama širom prostora bivše Jugoslavije.

Idejni je tvorac utopijskog eksperimenta „Simbioza“ iz 2008. godine, koji je predstavljen i na Internacionalnoj smotri arhitekture i investicija u Kanu, prije četiri godine.

Učestvovala je na javnim konkursima sa 40 projekata od kojih je dvadeset nagrađeno i vlasnik je pet prvih nagrada na konkursima od kojih su tri projekta realizovana.

retrospektivna izlozba arhitektonskih djela ksenije bulatovic trebinje

retrospektivna izlozba arhitektonskih djela ksenije bulatovic trebinje