Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje su dokumentovali i juče, 26. septembra, Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnijeli Izveštaj o počinjenom krivičnom djelu Osiguranička prevara protiv lica inicijala S.B., iz Trebinja i M.Đ., iz Nikšića, Republika Crna Gora.

policija

Naime, 21. oktobra prošle godine, u 20.00 časova, Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Trebinje prijavljeno je da se na regionalnom putu u mjestu Aranđelovo, grad Trebinje, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo marke “golf“, kojim je upravljalo lice inicijala S.B., i vozilo marke „ opel“, kojim je upravljalo lice inicijala M.Đ..

Izvršenim vještačenjem utvrđeno je da se radi o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi, te da prikazana oštećenja na vozilu nisu nastala u toj saobraćajnoj nezgodi.

Takođe je utvrđeno da je osumnjičeni S.B, 29. januara ove godine, na osnovu lažnog prikazivanja ove saobraćajne nezgode i oštećenja, izvršio naplatu štete u iznosu od 6.423,36 KM na štetu jedne osiguravajuće kuće.
U ovoj godini ovo je osmo dokumentovano krivično djelo u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda čiji je cilj naplata osiguranih suma novca.