RiTE „Gacko“ primjer poštovanja zadatih mjera

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 26. 09. 2014. - 17:17h

Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ Gacko je privredni subjekat koji može da posluži za primjer svim ostalim kada je riječ o poštovanju mjera koje inspektori Republike Srpske nalažu, a rukovodstvo ovog giganta pokazuje visok nivo odgovornosti, izjavila je Srni Dušanka Makivić, viši saradnik za odnose s javnošću u Inspektoratu Republike Srpske.

te gacko

„S obzirom na značaj ovog preduzeća, ne samo za regiju, već za cijelu Republiku Srpsku, možemo reći da je ovo pozitivan primjer i da do sada nikada nismo imali sa njima nikakvih problema, a sve naložene mjere poštuju i izvršavaju u predviđenom roku“, istakla je Makivićeva nakon što su predstavnici Inspektorata Republike Srpske obišli RiTE Gacko.

Ona je istakla da se zakoni dosta brzo mijenjaju, pa često privredni subjekti nisu u mogućnosti da isprate sve promjene koje se dešavaju, a Inspektorat želi da uspostavi dobru saradnju i komunikaciju kako bi zajedno otklanjali nedoumice i dolazili do rješenja, a ne kažnjavali.

„Cilj djelovanja nadležnih inspekcija nije represija, već da se pravovremenim preduzimanjem preventivnih i korektivnih mjera otklone nepravilnosti, a poslovanje privrednih subjekata uskladi sa zakonskim normama“, rekla je Makivićeva.

Ona je istakla da je rukovodstvo RiTE Gacko inspektore upoznalo sa aktivnostima koje provode na poštivanju zakonskih odredbi, te ukazali na nedoumice.

Makivićeva je napomenula da je zakon „živa materija“ koja se mijenja i kojoj se svaki privredni subjekat mora prilagođavati, jer će u suprotnom inspektori morati preduzeti mjere predviđene zakonom, bez obzira o kom privrednom subjektu je riječ.

Direktor Rudnika Gacko Srđan Milović istakao je da se rukovodstvo preduzeće trudi da sve naložena uputstva i mjere ispoštuje u roku, napominjući odličnu saradnju sa inspektorima koji su uvijek spremni da sa njima zajedno rade na otklanjanju eventualnih problema.

Osim direktora Inspektorata Republike Srpske Predraga Tomića, u delegaciji Republičke uprave za inspekcije poslove bili su inspektori urbanističko-građevinske i ekološke, tehničke, vodne, tržišne, inspekcije rada, inspektori za oblast rudarstva i inspekcije za zaštitu od požara.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja