Naša svetinja, Republika Srpska, ne smije sebi dozvoliti da joj se dogodi trebinjski scenario jer bi to po nas bilo pogubno, ističe se u saopštenju Gradskog odbora DNS-a Trebinje.

dns gorica

"Mi u Trebinju smo najbolji svjedoci kako u lošem smjeru pogrešna politika može da odvede jednu sredinu kao što je ova naša", rekao je na javnoj tribini Demokratskog narodnog saveza profesor Petar Ivanković, kandidat ove stranke za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 9.

Izražavajući zadovoljstvo povodom velike posjete mještana Gorice i Vinograda, kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu RS naglasio da je Gorica jedna od najjačih baza ove političke partije u Trebinju.

“Nepoznati počinioci počeli su da nam skidaju barjake, postere, plakate. Sve je to podlo bezobrazno i licemjerno, ali znamo pozadinu takvih aktivnosti. Mi nećemo odustati, druge nećemo blatiti, ali ćemo se uvijek pošteno i iskreno odnositi prema svom narodu. Naš jedini slogan je oduvijek isti, 'riječ je riječ' i nismo politička snaga koja mijenja svoje stavove", kazao je Ivanković, dodajući da će DNS će, poslije ovih izbora, biti najugodnije iznenađenje, te da će po prvi put odlučivati o mandataru Vlade.

On kaže da bez DNS-a niko neće moći formirati skupštinski većinu, naglašavajući da je preduslov za dobar rezultat časna i odgovorna politika koju vodi Demokratski narodni savez.

Članovi Gradskog odbora DNS-a sinoć su upozorili da se ne smije dozvoliti da trebinjski studenti budu izvozni brend, a to možemo uraditi tako što će se pokrenuti proizvodnja oslanjajući se na resurse koje ima RS, te da je neophodno dovesti ljude koji poštuju red, rad i disciplinu.

Prioriteti DNS-a će uvijek biti obrazovanje, zapošljavanje, politika stambenog zbrinjavanja i populaciona politika.

dns gorica

Shodno tome, veliku pažnju treba posvetiti mladima i njihovim potrebama, njihovom usmjeravanju ka pravim vrijednostima koje su u današnje vrijeme u velikom broju zamijenile kvazi vrijednosti koje uništavaju omladinu, a samim tim i budućnost društva u cjelini, rečeno je na sinoćnoj tribini.

Okupljenim mještanima Gorice i Vinograda, pored Petra Ivankovića, obratili su se i potpredsjednik DNS-a Radenko Drašković, potpredsjednik Mjesnog odbora Gorica Radoslav Vučurević i Generalni sekretar mladih DNS-a Republike Srpske i predsjednik GO mladih DNS-a Trebinje Bojan Šapurić.