Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata izdao je saopštenje za javnost, koje u cjelosti prenosimo.

snsd go trebinje

Dužnost nam je da prokomentarišemo i javno iznesemo stavove SNSD povodom gradonačelnikovih istupa na mjesnim tribinama, kao i informacija o prelasku članova naše partije.

Nemamo namjeru da se skrivamo, uzdižemo i smatramo nedodirljivim. Naprotiv, suviše smo samokritični i smireni i uvijek smo spremni uputiti obrazloženje za poteze koje povlačimo. Iza nas su mjeseci rada, analize pristiglih pisama, stotine razgovora i upita. Trudimo se svima izaći u susret, u onoj mjeri u kojoj to možemo. Apsolutno želimo da damo autoritet svim institucijama i da one na osnovu svojih kriterijuma iznjedre najteže slučajeve, kako bi se moglo pristupiti rješavanju njihovih problema. Mi ćemo se pogledati u oči i poslije 12. oktobra i nećemo odstupiti od započetih procesa.

Kao vodeća partija, ne želimo davati ljudima lažna obećanja i umotavati to poličkom slatkorječivošću. Na drugoj strani, a formiranju nje je najviše doprinio Slavko Vučurević, ne postoji problem sa lakim obećanjima, ulizivanjima, neprimjerenim riječima, napadima na institucije republike, a na kraju i uništavanje, bilborda, kancelarija i fasada u Trebinju.

Kršenje Zakona o budžetskom poslovanju, kršenje zakona o javnim nabavkama, kršenje skupštinske odluke o izvršenju budžeta, rasipanje budžeta, svakodnevne realokacije sredstava su razlog udaljavanja i napuštanja finansijskog menadžmenta. I to je potvrda rasula gradske administracije, predvođene gradonačelnikom. Vjerujemo da su ove informacije dovoljne za tužioca, MUP Republike Srpske, kao i Glavnu službu za reviziju Javnog sektora da reaguju.

Rješenje i spas iz ovakvog stanja se ne dobija iz jednomjesečnih i dvomjesečnih ugovora o privremenim i povremenim poslovima, koji se u posljednje vrijeme nude građanima, u zamjenu za izbornu poslušnost, i ucjenjivanjem da samo tako mogu zadržati nesistematizovana radna mjesta. I ptice na grani znaju da Slavko Vučurević želi mnoge ljude da uvuče u blato u kome se nalazi. Ovakvo manipulisanje javnošću, sa dodjelom lažnih i nerealnih ugovora, nije zapamćeno u istoriji Trebinja. Sa političkog stanovišta, ovo je potvrda očaja i nemoći u kojoj se nalazi gradonačelnik, kome ubrzano ističe rok trajanja. Cilj je samo jedan, imati lični mandat i ostaviti građane i grad u višemilionskoj dubiozi.

SNSD oštro osuđuje takve poteze i ima potrebu da se kao vodilja u političkom smislu distancira od uništavanja političke scene i kulture komuniciranja, koja je nepodnošljiva.

Politika zajedništva, mira, stabilnosti, lijepog ponašanja, je naša ideja koja je ostvariva samo onda kada je prepoznata od strane građana, a to će biti rezultat 12. oktobra.

Stoga, dragi građani, dočekajmo dan izbora uzdignute glave, dostojanstveno, ponosno, te pokažimo stepen emancipacije društva kome pripadamo i da to bude naš i vaš ključni faktor političke kampanje.