Predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i predstavnici elektro-energetskog sektora predvođeni Lukom Petrovićem i Blagojem Šupićem sastali su se sa rukovodstvom Boračke organizacije grada Trebinja.

dodik i cvijanoviceva sa borcima u trebinju

Tema sastanka bila je zapošljavanje boračkih kategorija, nakon dogovora sa predsjednikom Dodikom u martu ove godine, kao i realizacija izgradnje stambene jedinice u naselju Gorica sa 11 stanova za porodice poginulih boraca i RVI od I do IV kategorije.

Dodik je istakao da je na području cijele Republike Srpske ranije utvrđen spisak kako bi se riješio problem stambenog zbrinjavanja za oko 5.600 porodica poginulih boraca i RVI od I do IV kategorije, te da je izgradnjom stambene jedinice u Gorici taj program u cjelosti realizovan u Trebinju.

"Ostao je jedan broj ljudi koji se nisu na vrijeme javili i dogovorili smo se da Boračka organizacija preuzme na sebe obavezu da utvrdi spisak tih neriješenih slučajeva kako bismo mogli da napravimo novi program podrške tim ljudima", kazao je Dodik, dodajući da niko neće ostati uskraćen za podršku od stranke vlasti, pogotovo ne boračka struktura koja je imala odlučujući faktor u stvaranju Srpske.

On je naglasio da se sa zapošljavanjem boračkih kategorija neće stati, te da će se taj program realizovati do kraja godine.

dodik i cvijanoviceva sa borcima u trebinju

Premijer Srpske Željka Cvijanović kaže da će se izgradnjom stambene jedinice u Gorici zaokružiti stambeno zbrinjavanje za grad Trebinje, te da će se u budućnosti pronaći novo rješenje za sve one koji si izostavljeni sa spiska iz 2007. godine.

"Za one koji se nisu našli na ovim spiskovima, koji su utvrđeni 2007. godine, a realizacija programa počela 2008. godine, naći će se novo rješenje. Bilo to kroz jedan novi model ili kroz redovno zbrinjavanje, uz planiranje u budžetu", kazala je Cvijanovićeva, napominjući da je Vlada za stambeno zbrinjavanje 5.606 korisnika izdvojila preko 100 miliona maraka.

On je dodala da paralelno teku aktivnosti na obezbjeđivanju stambenog prostora, ali i nepovratnih novčanih sredstava za one koji već raspolažu sa određenim stambenim prostorom.

"Uprkos krizi i poplavama realizovaćemo program zbrinjavanja u ovoj godini", kazala je premijerka, dodajući da je ove godine akcenat stavljen na zapošljavanje demobilisanih boraca, djece iz porodica poginulih boraca i RVI.

dodik i cvijanoviceva sa borcima u trebinju

Pero Mišeljić, predsjednik Boračke organizacije grada Trebinja, ističe da je, nakon sastanka sa predsjednikom Miloradom Dodikom u martu ove godine, sastavljen spisak prioriteta za zapošljavanje boraca sa petoro i više članova u porodici gdje niko ne radi, ili imaju minimalnu penziju.

"Nadamo se da ćemo sve boračke kategorije u budućnosti stambeno zbrinuti. Što se tiče zapošljavanja, to ide svojim tokom i do kraja godine ćemo završiti ono što smo počeli u martu", kazao je Pero Mišeljić, napominjući da je do sada zaposleno 28 boraca iz pomenute kategorije.

dodik i cvijanoviceva sa borcima u trebinju