Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da SNSD ima najbolje kandidate za predstojeće izbore koji će činiti udarnu pesnicu Republike Srpske i raditi na jačanju njenih institucija.

snsd tribina bileca

"Republika Srpska ima stabilan sistem svojih institucija i samo jake institucije mogu da brane narod. Zbog toga je veoma bitno da se da povjerenje jednoj jakoj političkoj partiji kao što je SNSD i jakim pojedincima, jer oni mogu da grade institucije", poručio je Dodik na tribini u Bileći.

On je istakao da je SNSD pokazao da je odgovorna politička partija, a da je Željka Cvijanović garant da će interesi srpskog naroda i Republike Srpske biti branjeni u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, SNSD je pokazao i dokazao da je bio odgovoran i na spoljnopolitičkom i na unutrašnjem planu, na čemu će i ubuduće raditi. Dodik je rekao da Srpsku u budućnosti vidi na putu njenog osamostaljenja i jačanja.

"Republika Srpska mora da ojača institucionalni potencijal, zato što su stranci navalili da ojačaju opoziciju, pa se čak i direktno petljaju u izbornu kampanju preko saopštenja američkih i drugih ambasada želeći da naprave što veću konfuziju u periodu izbora", rekao je Dodik.
On je ponašanje stranaca, koji se miješaju u izborni proces, ocijenio neprimjernim, te naveo kako to govori da su nervozni i da se plaše SNSD-a, te pozvao građani da svoj glas na izborima daju baš ovoj političkoj partiji.

Dodik je podsjetio da je aktuelna vlast uvijek vodila računa o Hercegovini, gdje su realizovani kapitalni projekti, od putnih do energetskih, te istakao da će ovaj dio Republike Srpske i ubuduće zavrđeviti pažnju koju i zaslužuje.

Kandidat Koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da svaka pobjeda SNSD-a predstavlja pobjedu Srpske, jer je ova politička partija napravila ljepšim lice Republike Srpske.

"Za razliku od mnogih koji nisu štitili interese Republike Srpske, SNSD na čelu sa predsjednikom Dodikom je to znao da čini - da je zaštiti, stabilizuje i da upravlja svim procesima bez obzira na krize koje su je zahvatale", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da Srbi u Sarajevu imaju svoj glas i da ga moraju koristiti.

Na tribini se obratio i nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice devet Luka Petrović koji je istakao su Dodik i Cvijanovićeva dobitni tandem koji je iza sebe ostavio djela, te da nemaju konkurenciju.

Predstavio se i Blagoje Šupić, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri koji je ponovio da Dodika i Cvijanovićevu treba podržati jer su oni garant budućnosti Republike Srpske.

Pred više hiljada članova i simpatizera SNSD-a predstavili su se i ostali kandidati za Narodnu skupštinu Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH iz ovih izbornih jedinica.