Budžet grada Trebinja se ne izvršava kako treba, niti je stabilan, a gradonačelniku Slavku Vučureviću je najbolje da podnese ostavku i time doprinese spasenju ovog grada, rekli su danas novinarima Milenko Krunić i Zdravko Pramenko, doskorašnji najbliži Vučurevićevi saradnici, koji su prešli u SNSD.

Snsd konferencija

Krunić, koji je obavljao funkciju internog revizora u gradskoj upravi Trebinja, najavio je da će narednih dana predočiti javnosti nove optužbe protiv gradonačelnika Vučurevića i da će objelodaniti zašto nije prihvatio da bude načelnik Odjeljenja za finansije.

On je istakao da ga je, kao znak odmazde samo dan nakon napuštanja stranke i optužbi koje je protiv njega iznio, Vučurević rasporedio na novo radno mjesto - komunalnog policajca.

"To je časno mjesto, ali je evidentno da je to čin osvete i da ima isključivo političku pozadinu", rekao je Krunić.

Govoreći o nepravilnostima u Vučurevićevom radu, Krunić je naveo da je i završni račun za prošlu godinu "friziran", odnosno falsifikovan zato što je gradonačelnik odlagao da na vrijeme formira popisne komisije, iako ga je, kako kaže, na to upozoravao nekoliko puta.

"Gradonačelnik je to ignorisao, kao i mnoge stvari do tada", rekao je Krunić, napominjući da je završni račun napravljen na temelju knjigovodstvenog, a ne stvarnog stanja.

Odgovarajući na Vučurevićeve nedavne optužbe da je učesnik u donošenju odluke o povećanju poreza na nepokretnosti, Krunić je istakao da je tačno da je podržao tu odluku, jer je trebalo pokriti "rupu" u budžetu od tri miliona maraka, te da se nije znalo "kako izaći iz tog beznađa".

"Vučurević je po zakonu predlagač. Ako je osjetljiv na neimaštinu građana trebao je to da koriguje. On na grudi privija samo penzionere i borce i to kada mu treba podrška za izbore", rekao je Krunić.

On je naveo da su Vučurevićeve optužbe na njegov račun ne samo neistinite već izraz "njegove nemoći, bahatosti i primitivizma".

Načelnik Odjeljenja za finansije Zdravko Pramenko kaže da nisu tačne Vučurevićeve tvrdnje da ne dolazi na posao, te napominje da je uputio zahtjev za razrješenje sa te funkcije.

Pramenko je rekao da ga je, nakon prelaska u SNSD, Vučurević pozvao u kabinet gdje su razgovarali, u prisustvu tri odbornika PDP-a, te dodao da nije bilo ni riječi o njegovom radu, već da su to bile političke priče.

"Pitao sam gradonačelnika da li je imao primjedbe na moj rad i da li je bio nezadovoljan, a on je rekao da nije", istakao je Pramenko i dodao da je tačno da Odjeljenje za finasije funkcioniše, jer je ono sa svojom infrastrukturom formirano prije dolaska Vučurevića na funkciju gradonačelnika.