Dojučerašnji član Glavnog odbora PDP-a, Gradskog odbora i Predsjedništva ove stranke u Trebinju, Milenko Krunić i načelnik Odjeljenja za finansije Gradske uprave grada Trebinja Zdravko Pramenko jutros su pristupili trebinjskom SNSD-u. Ovim postupkom gradonačelnik Slavko Vučurević je ostao bez najbližih saradnika.

krunic i pramenko presli u snsd

Prema riječima Luke Petrovića, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Trebinje, novi članovi ove stranke nezadovoljni su radom gradonačelnika Slavka Vučurevića i njegovim nedomaćinskim ponašanjem prema budžetu grada.

Kao razloge prelaska u SNSD Milenko Krunić je naveo nezadovoljstvo politikom trebinjskog PDP-a i načinom na koji aktuelna vlast upravlja gradom Trebinjem.

"Najnezadovoljni sam zbog neispunjenih obećanja koje smo dali građanima Trebinja prije dvije godine", kazao je Krunić, koji je član PDP bio preko deset godina, napominjući da je PDP u Trebinju, u posljednje vrijeme, sve manje demokratska i progresivna partija.

On je naveo da je PDP u Trebinju interes jednog čovjeka ili manje grupe ljudi, a sve na štetu građana Trebinja. PDP je, prema riječima Krunića, partija gdje svi isto misle.

"A tamo gdje svi isto misle zapravo niko ništa ne misli", kazao je Krunić.

Nezadovoljstvo radom Gradske uprave najviše je zbog prekomijernog i neracionalnog  zapošljavanja, istakao je Krunić, dodajući da novoprimljeni u Gradskoj administraciji nemaju gdje da sjede.

"Gradska uprava je puna kao šibica i šipak zrna. Nezadovoljan sam sa finansijskim tokovima i stanjem koje je katastrofalno i koje se pogoršava iz dana u dan", kazao je Krunić, napominjući da su kapitalna ulaganja svedena na minimum, dok se za lična primanja izdvaja preko 50 odsto budžeta.

Krunić je istakao da prelazi u SNSD jer vjeruje u promjene, te da se samo na taj način može zaustaviti propadanje Trebinja i osigurati razvoj grada podno Leotara.

"SNSD, kao najjača politička partija, sa svojim političkim partnerima, može obezbijediti koračanje naprijed u novi razvoj i rast trebinjske privrede na zadovoljstvo svih građana Trebinja", kazao je Krunić, dodajući da ne želi da bude saradnik onih ljudi koji ne uvažavaju zapažanja i ignorišu preporuke.

On je naveo da se u Gradsku administraciju najviše zapošljavaju partijski podobnici vladajuće koalicije.

Zdravko Pramenko, načelnik Odjeljenja za finansije Grada Trebinja, smatra da je njegov dosadašnji rad bio dobar između ostalo i zbog toga što nije bio politički angažovan.

"Kada sam nakon smjene vlasti, 2012. godine, ostao na funkciji načelnika Odjeljenja za finansije, nisam mogao ni pretpostaviti šta će se sve događati u periodu koji je bio ispred mene", rekao je Pramenko, dodajući da je budžet grada Trebinja trpio udare koji nisu predviđeni.

On je napomenuo da je neslaganje sa određenim kretanjima i načinima kako se pristupa izvršenju budžeta suprotno onome što može prihvatiti kao stručnjak, ali i kao čovjek, naglasio je Pramenko, dodajući da Gradska uprava radi na sprovođenju strategije i taktike koja je usvojena u PDP-u i njenim koalicionim partnerima.

"Pokušao sam da ukažem na propuste, ali na to nije najbolje reagovano. U zadnje vrijeme su izbjegavane moje konsultacije, zatim je došlo do prekida rada kolegija, a sada se ne sastaje ni gradska Skupština", kazao je Pramenko, naglašavajući da mu je svjedno hoće li ga gradonačelnik Vučurević smijeniti, ili da sam podnese ostavku.

On je posebno istakao da je bilo pokašaju od strane lokalne vlasti da se određene stvari, vezane za finansije, završe na nezakonit način, ali da im to nije uspjelo.