Na području Trebinja tokom protekle noći svi bilbordi SNSD-a i DNS-a su poliveni uljem, a plakati pocijepani. snsd katran

U potpunosti su uništeni bilbordi i plakati na kojima su slike kandidata SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i nosioca liste za Narodnu skupštinu Srpske Igora Radojičića, te sa slikom nosioca izborne liste DNS-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jednice 301 Marka Pavića.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović rekao je Srni da članovi ove političke partije nemaju rušilački naboj ni prema kome, te ocijenio takav čin vandalizmom.

"Ovakve stvari nije potrebno raditi, jer ćemo i poslije izbora zajedno sarađivati i u oči se pogledati", rekao je Petrović.

On je istakao da kampanju treba voditi dostojanstveno, a ne slati još negativnih poruka iz Trebinja, te pozvao sve političke subjekte na toleranciju i normalno ponašanje.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Trebinje Peko Ivanković rekao je da je očigledno da ova politička partija nekome smeta i da se pojedinci boje rezulatata ove partije.

"Ovo je vandalski čin, a nepoznati huligani, koji su očigledno jasno instruisani, uvjeravaju nas da smo na pravom putu", rekao je Ivanković i poručio da će ova partija, bez obzira na sve, voditi čestitu i poštenu borbu bez ikakvih nečasnih radnji.