Tradicionalni izviđački Eko-centar “Ušće“, koji se održava svakog ljeta, završio je još jednu uspješnu sezonu. Oko 350 učesnika iz BiH, Srbije, Crne Gore, Španije i Belgije boravilo je u ovom kampu.

izvidjaci eko kamp usce trebinje

"Kroz projekat “Sport i boravak u prirodi” za pravilan razvoj djece i mladih, zajedno sa Omladinskim košarkaškim klubom Trebinje, Ženskim rukometnim klubom Leotar i Odbojkaškim klubom organizovali smo četiri smjene. Bilo je ukupno 118 učesnika, a osim ovih grupa imali smo prvu smjenu škola za vođe četa, koja je okupila izviđače iz cijele BiH, kao i smjene izviđača i odbojkaša, na kojima je učestovala i omladina iz Srpske Crnje. Od ove godine naš centar ima međunarodni karakter, jer je učestovalo 26, odnosno 23 izviđača iz Katalonije i Belgije”, rekao je Nebojša Ratković, starješina Odreda izviđača Trebinje.

Odred izviđača Trebinje je učestvovao na Noćnom izviđačkom takmičenju „Đuka 2014” koje je održano od 12-14. septembra. U konkurenciji devet ekipa iz Niša, Kragujevca, Starčeva i Petrovca na Mlavi, trebinjska ekipa u sastavu: Predrag Anđušić, Kristina Benderać, Vladimir Kilibarda i Milica Pavićević je zauzela drugo mjesto.

“Veoma smo zadovoljni jer je to takmičenje koje se održava u najjačem izviđačkom centru u Srbiji. Potpisali smo povelju o bratimljenju sa Odredom izviđača “Đuka Dinić” iz Niša sa ciljem da razvijamo izviđaštvo u našim sredinama i nastavimo dobru dugogodišnju saradnju”, naveo je Ratković.

U Odredu izviđača Trebinje, koji broji 80 članova, ističu da je osnovni moto organizovanja kampova pravilan razvoj mladih kroz bavljenje sportom i boravkom u prirodi.