Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, nakon verbalnog napada na potpisnika ovog reda, a odgovarajući na pitanja 'koliko Gradska administracija ima zaposlenih' i 'kako komentariše navode pojedinih političkih subjekata da je zaposlio više od stotinu partijskih podobnika bez konkursa', kaže da ne zna koliko ima zaposlenih u gradskoj kući, čiji je on domaćin.

slavko i pologos pdp

Vučurević ističe da je zaposlio 31 dijete iz kategorije poginulih boraca, te da će ih u narednim danima zaposliti još šestoro, kao i da je zaposlio "dio ljudi koji su mu trebali", kazao je Vučurević, dodajući da su svi novi radnici zaposleni na osnovu konkursa.

Više političkih subjekata optužilo gradonačelnika Slavka Vučurevića da zapošljava, uglavnom, članove PDP-a bez konkursa, te da su troškovi plata u protekle dvije godine porasli za nekoliko miliona maraka.

Slušajući Vučurevića našli se u nelagodi

Iako je gradonačelnik Slavko Vučurević na više javnih tribina, pred početak izbora, obećao građanima da neće plaćati porez koji je povećala njegova skupštinska većina za 150 odsto, već po staroj nižoj stopi, to obećanje još je jedno mrtvo slovo na papiru, bar za sada.

Trebinjci se sve ćešće žale da su, slušajući savjete Slavka Vučurevića, odnosno plaćajući po staroj stopi, sada došli u nelagodnu situaciju, jer im stižu upozorenja da će im se nova stopa naplatiti od plata, odnosno penzija.

Na sve ovo Vučurević krivi formular koji su građani popunjavali.

Prethodno je Vučurević, kao kandidat PDP-a za narodnog poslanika za Narodnu Skuštinu Srpske, prozvao tužilaštvo jer, kako je rekao, ne rješavaja tužbe po pitanju FK "Leotar" i gradskog budžeta iz perioda prije 2012. godine.

Prisutnim novinarima obratio se i Zoran Pologoš, takođe kandidat PDP-a za narodnog poslanika, ističući da će se, ako dobije povjerenje naroda, zalagati za bolji položaj boračkih kategorija.