Igraj i pobedi, ponosno se vrati, Donesi kući zlato što se zlati!!! Srbija čeka da dođeš iz daleka, Da naša zemlja bude opet prvak sveta!!!

Nekoliko desetina navijača još od 18 časova bilo je spremno i sa nestrpljenjem čekalo da se pojavi junaci iz Španije, čiji je let iz Madrida kasnio, pa su stigli u 19.21, a pet minuta kasnije počeli su da izlaze iz aviona. Poslije zvaničnog dočeka i obraćanja novinarima, uputili su se ka Starom dvoru oko 19.45.

docek kosarkasa balkon skupstina beograda Tamo su stigli u 20.30, dočekalo ih je oko 20.000 ljudi ispred čuvenog balkona, a saobraćaj u centru grada blokiran!

Uslijedio je nastup grupe "THC" koja je uoči Mundobasketa napravila pjesmu koja je postala himna naših košarkaša, a nekoliko baklji odmah je zapaljeno, pa se cio plato zacrvenio.

Prvi je na čuveni balkon izašao Davor Štepanek, prvak svijeta u rvanju do 66 kilograma, kao i zlatne strelkinje Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, te članovi stručnog štaba košarkaške reprezentacije, pa i sami igrači - junaci iz Španije.

Redom su izlazili: Marko Simonović, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Raško Katić, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i na kraju kapiten Nenad Krstić, i selektor Aleksandar Đorđević.

Prisutnima se prvi obratio rvač Davor Štepanek:

"Čestitam strelcima i košarkašima na velikom rezultatu. Veoma mi je drago što sam prvi rvač u istoriji koji je dočekan ovde. Prvi deo sna mi se ostvario, a drugi deo će posle Rija, nadam se da se vidimo tada na istom mestu", rekao je on.

Trofejna strelkinja Jasna Šekarić bila je vidno uzbuđena.

"Iskreno, meni je ovo prvi put da stojim na terasi, nažalost naš sport nije takav da mogu da doživim ovakve ovacije, pa sam baš uzbuđena. Bilo je veoma teško, ali kada nas ovako dočekate, sigurno ćemo se opet vratiti sa medaljama", rekla je Jasna.

Selektor srebrnih košarkaša Aleksandar Đorđević nije prvi put bio na balkonu, jer se kao igrač popeo tamo još 1995. godine.

"Hvala vama, ovo je srce Srbije. Ovaj balkon je izmišljen 1995, a sada su ovi divni momci i kolege iz drugih sportova ovde. Mi smo došli da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da pre dva meseca krenemo sa pripremama i vratimo se sa medaljom", poručio je Sale Nacionale okupljenima i poveo skandiranje: "Srbija, Srbija".