Vlada Republike Srpske i Ambasada Češke u BiH donirali su oko 30.000 KM za opremanje fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju čime su se, nakon 30 godina, stekli uslovi za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja u ovoj obrazovnoj ustanovi, rekao je Srni direktor ove škole Darko Jegdić.

osnovna skola jova jovanovic zmaj trebinje

On je podsjetio da je Vlada Srpske nedavno iz Razvojnog programa obezbijedila oko 19.000 KM od kojih su kupljeni koševi i neophodni sportski rekviziti.

Jegdić kaže da je za ovu opremu Vlada Češke ovih dana donirala 10.605 KM, te da su nabavljeni semafor, lopte, visinomjer i oprema koja je nedostajala da bi fiskulturna dvorana bila u potpunosti opremljena.

Direktor škole dodaje da se u projekat opremanja škole uključio i grad Trebinje sa oko 2.000 KM.

"Ova dvorana će našim učenicima značiti mnogo jer decenijama nismo imali adekvatne uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, pa su časovi održavani u učionicama ili u školskom dvorištu", kaže Jegdić.

Gradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" završena je krajem 2013. godine, ali su nedostajala sredstva za njeno opremanje.

Ovo je bila jedina škola u Republici Srpskoj koja nije imala fiskulturnu dvoranu, a sa više od 1.100 učenika važi za jednu od najbrojnijih obrazovnih ustanova u Hercegovini i šire.

Rukovodstvo škole ulaže velike napore da bi bio poboljšan cjelokupan nastavni proces i da bi se učenicima i nastavnicima omogućili bolji uslovi za učenje i rad, te postizanje što boljih rezultata.

Jegdić je podsjetio da je pred početak školske godine renovirano nekoliko učionica, promijenjeni su laminati, nabavljene nove klupe i stolice i drugi namještaj, urađena jedna nova učionica za prvačiće, a postavljena su i nova vrata na glavnom ulazu i na pomoćnom ulazu za učenike nižih razreda.

Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" će u ponedjeljak, 15. septembra, u 13.00 časova posjetiti ambasador Češke u Bih Tomaš Sunjog koji će obići fiskulturnu dvoranu.