Narodni demokratski pokret /NDP/ zalagaće se za promjenu određenih zakonskih propisa, decentralizaciju društva u Srpskoj i promjenu ljudi, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije Gradskog odbora NDP-a Trebinje.

ndp izbori 2104

Slobodan Šaraba, kandidat NDP-a za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, kaže da se prvo trebaju desiti političke i društvene promjene, a zatim promjene ljudi.

"Ukoliko se dese promjene, kao što su se desile u Trebinju, gdje su se, nažalost, promijenili samo ljudi, a nastavilo sve ostalo, onda je bolje da se ni promjene ne dešavaju", rekao je Šaraba, dodajući da će se NDP, ako bude učestvovao u formiranju buduće vlasti, nakon dvije godine povući ukoliko ne dođe do promjena.

On je upozorio građane Trebinja da ne dozvole da ih, nakon dvije godine potpunog nerada, prevari administracije Slavka Vučurevića, koja tek u posljednjih mjesec dana radi određene aktivnosti, kao što su asfaltiranje ulica i završetak autobuske stanice.

Šaraba je napomenuo da sebe smatra pravim kandidatom, te da ostali kandidati iz našeg grada ne mogu zadovoljiti građane Trebinja.

"Gospodin /Božidar/ Vučurević je čovjek u godinama, dok za za gospodina Šupića mislim da nije za takav posao. Tu je i gospodin Prtilo koji u Trebinju, u zadnje vrijeme, radi loše i licemjerno i koji je osam godina ćutao u Skupštini Srpske, i smatram da nije za mjesto poslanika u Parlamentu BiH", kazao je Šaraba, dodajući da je Prtilo, kako je rekao, licemjeran jer kaže da se zalaže za zapošljavanje preko konkursa, a gradska vlast, čiji je i on akter, zaposlila je preko stotinu ljudi bez konkursa.

Nada Ilić, kandidat za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kaže da se kandidovala jer joj je stalo do budućnosti Republike Srpske.

"Cilj nam je da povratimo povjerenje u vladavinu prava i moralne standarde kojih sada nema", kazala je Ilić, dodajući da je Srpska "zaronila" ne samo u ekonomsku, već i u krizu vrijednosti, te da iz tog razloga NDP stavlja funkcionisanje pravne države u prioritet svog djelovanja.

Ona je navela i čitav niz zakonskih rješenja koje nakon izbora treba promijeniti, odnosno donijeti.

Milan Projević, kandidat NDP za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, pozvao je sve građane Trebinja da dođu u NDP sa konkretnim prijedlozima, gdje će ih saslušati članovi NDP-a i nakon izbora pokušati da riješe te iste prijedloge.

Obraćajući se prisutnim novinarima povodom početka predizborne kampanje, Srđan Bubalo, kandidat NDP-a za narodnog poslanika u Skupštini Srpske, istakao je da su se već pojavile određene neregularnosti u izbornom procesu.

ndp izbori 2104

Bubalo je optužio SDS i SNSD da kontrolišu polovinu biračkih odbora u Izbornoj jedinici 9, gdje vladajuća republička stranka kontroliše 12 političkih subjekata, a najveća opoziciona partija šest. Oni su, tvrdi Bubalo, u te odbore postavili svoje aktiviste.

"Poručujemo Izbornoj komisiji grada Trebinja, a i svim političkim subjektima koji imaju članove biračkih odbora, da će posmatrači NDP-a biti spremni za taj dan i da će se glasovi brojati, ako treba, i tri dana, da bi volja građana bila ispoštovana", kazao je Bubalo.

On kaže da je SNSD u Elektroprivredu Srpske zaposlio i bivšeg predsjednika Aktiva mladih SNSD-a, koji je odgovoran za postavljanje fotomontaže Dragana Čavića u nacističkoj uniformi.

"Ta ista osoba je zaprijetila rukovodstvu SNSD-a da će objaviti ko mu je naredio da napravi i objavi fotomontažu, ako ga ne zaposle", zaključio je Bubalo.