Dio radnica trebinjskog "Novoteksa", koji je u stečaju već dva mjeseca, šiju punom parom za firmu "Trenteks" iz opštine Doboj Jug, za koju je iz trebinjskih pogona izvezeno za njemačko tržište oko 26.000 komada HTZ opreme.

novoteks

Prema riječima direktora trebinjske radne jedinice "Trenteksa" Aleksandra Kojevića, zakupljene su tri proizvodne linije, koje s krojnicom u ovoj fazi zapošljavaju 110 radnica, ali su razvojni planovi poslodavca mnogo veći.

"Prema dogovoru koji smo s poslodavcem postigli krajem juna, kada smo se, nakon izvjesnog zastoja, ponovo vratili starom poslodavcu Šućku Jakupoviću iz Doboj Juga, planirano je da od septembra budu uposlene još dvije linije pogona, sa novih šezdesetak radnih mjesta, ali sve to zavisi od sjednice Skupštine povjerilaca, koja će biti održana uskoro", objašnjava Kojović.

On dodaje da je dnevna proizvodnja od oko 600 komada zaštitne radne opreme sasvim zadovoljavajuća i po broju urađenih radnih jedinica i po kvalitetu šivenja, te da posao nije komplikovan i ne predstavlja veliki problem iskusnim radnicama "Novoteksa", naviknutim na precizne operacije u šivenju visoke mode, koju su ranije radile. "Radnice uredno obavljaju svoj posao, za šta redovno dobijaju plate, a narudžbi, na svu sreću, ima dovoljno, jer se, kao i ranije, šije zaštitna radna oprema koju 'Trenteks' plasira na tržište cijele Evropske unije", dodaje Kojović.