Znam da ove redove nikada nećeš pročitati, ali imam potrebu da se riječima pozdravim sa tobom.

zdravko paranos

I kao čovjek i kao novinar, od danas ću ostati siromašniji za velikog prijatelja i saradnika. Čovjeka pouzdanog, hrabrog i iskrenog, koga su znali mnogi van granica ovog našeg grada.

Znao si govoriti, 'moja ekipa ide i u vatru i u vodu... Od klobučkih strana, neprohodnih hercegovačkih vrleti, do poplavama opkoljenog Popova ili Ljubomirskog polja, pa sve do dalekih poplavljenih krajeva Srpske i Federacije BiH.'

Uvijek si bio dostupan, raspoložen da novinarima izađeš u susret i pružiš i više od puke informacije.  A kao čovjek spreman da poslušaš, posavjetuješ, budeš pri ruci u volji i nevolji.

Veliki ljudi se rijetko rađaju. Ali njihova dobra djela vječno ostaju. I sve ono što su uradili za ljude, bez obzira na vjeru i naciju.

"Iako su poginuli ždrali ostali su ptići ždralovići...", napisano je u jednoj narodnoj pjesmi. Tvoji ždralovići, na tvoju veliku radost i sreću, tvojim stopama hodaju.

Pouzdano znam da je Zdravko svojim potomcima ostavio ono najljepše što roditelj može ostaviti svojoj djeci i unucima. Čovjekoljublje, humanost, dobrotu i veliko srce za sve.

Srećna ti plovidba nebeskim prostranstvima veliki prijatelju...

Podsjećamo, Zdravko Paranos /61/ poginuo je jutros u saobraćajnoj nesreći kod Mostara. Dugo godina je bio komandir Vatrogasne jedinice Lastva. 

Sahrana Zdravka Paranosa je sutra u 16.00 časova u Aranđelovu.