Prvi metri asfalta položeni su na autoputu Banjaluka - Doboj, na potezu od Doboja prema Prnjavoru, a izvođači radova su počeli i sa pripremama za izgradnju druge dionice od Prnjavora do Banjaluke, piše banjalučki "Glas Srpske".

asfaltiranje

- Kada je u pitanju prva dionica, radovi idu odlično, bez obzira na loše vremenske uslove. U toku je polaganje asfalta na toj dionici - rekao je za "Glas Srpske"  generalni direktor preduzeća "Integral inženjering" Slobodan Stanković.

On je istakao da na drugoj dionici autoputa od Prnjavora do Banjaluke trenutno izvode pripremne radove da bi se moglo početi sa izgradnjom mosta na Vrbasu.

Radove izvodi konzorcijum, u kojem je osim "Integral inženjeringa" i skopski "Granit", a trebalo bi da budu završeni za godinu i po.

Direktor preduzeća "Autoputevi RS" Dušan Topić je rekao da izvođači, osim asfaltiranja, punim intenzitetom grade i nadvožnjake, podvožnjake i mostove preko Bosne i Ukrine. On je istakao da su pripremni radovi na drugoj dionici počeli 1. septembra, nakon što su ispunjeni svi uslovi u vezi sa isplatom avansa.