Gradsko pozorište Trebinje, u saradnji sa Javnom ustanovom "Kulturni centar" Trebinje, 22. septembra prirediće premijeru predstave "Sumnjivo lice" Branislava Nušića, u režiji Željka Miloševića, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije pomenutog pozorišta.

Sumnjivo lice gradsko pozoriste trebinje

Kuriozitet novog pozorišnog ostvarenje je, kako je istakao Miljan Vuković- direktor umjetničkog programa JU "Kulturni centar" Trebinje, što su na realizaciji predstave učestvovali profesionalni glumci iz Trebinja, Beograda, Banjaluke i Mostara.

Ovo je jedan od najvećih pozorišnih poduhvata unazad nekoliko decenija, kada je u pitanju trebinjska pozorišna publika, ističu u Gradskom pozorištu.

Prema riječima Željka Miloševića, režisera pomenute predstave, okupljena je kvalitetna glumačka ekipa na čelu sa Trebinjcima Marijom Pikić i Igorom Gudeljom.

Predstava će, nadaju se u Gradskom pozorištu Trebinje, doživjeti i igranja u gradovima van BiH. Na taj način će se, kažu, pokazati da je Trebinje grad koji zaslužuje profesionalno pozorište.

Iako je amaterizam i te kako razvijen i Trebinjci uživaju u odličnim predstavama, profesionalno ostvarenje Gradskog pozorišta je veliki uspjeh za sve pozorišne radnike, kaže Marija Pikić.

Posljednja profesionalna pozorišna predstava, koju su igrali u Gradskom pozorišu Trebinje, bila je šezdesetih godina prošlog vijeka.