Košarkaši Leotara u Igalu su odigrali prvu kontrolnu utakmicu protiv ruskog superligaša TEMP-SUMZ-a i doživjeli tijesan poraz 69:75.

leotar u igalu

Bila je ovo prva utakmica novog trenera Dragoljuba Vidačića, a za Leotar su zaigrali i povratnici u ekipu Vladimir Aleksić i Marko Rikalo, te Miljan Radisavljević, MVP makedonskog prvenstva.

Leotar je pružio žestok otpor ekipi koja se nalazi na pripremama u Crnoj Gori, a presudan je bio prvi kvartal, u kome su Rusi stekli visoku prdnost. U nastavku su se Trebinjci prilagodili načinu igre protivnika i lagano topili prednost. Čak su u 24. minutu prišli na svega poen zaostatka 43:44, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Revanš je trebao da bude odigran u Trbinju, ali će se zbog problema sa vizama i druga utakmica odigrati u Igalu. Planirano je da Leotar u ovoj sedmici u Trebinju odigra utakmicu protiv Sutjeske iz Nikšića, a za 15 dana će učestvovati na turniru u Mostaru. Takođe, planirane su utakmice protiv Teodo iz Tivta i ostalih ekipa iz okruženja.

Leotar još uvijek nije kompletirao igrački kadar, jer su u potrazi sa igračem na poziciji centra.

"Aleksić, Rikalo i Radisavljević su velika pojačanja za nas i igrači sa velikim renomeom" kaže sportski direktor Leotar Miodrag Šakotić i dodao "Tražimo još jednog igrača na poziciji 'pet' ili visoku 'četvorku' i time bi zaokružili igrački kadar za ovu sezonu. Najavili smo visoke ambicije u ovoj sezoni i ostajemo pri tome. Imamo podršku našeg sponzora, a očekujemo i podršku grada".

LEOTAR – TEMP SUMZ 69:75 (18:29, 15:13, 17:17, 19:16)

Igalo – Dvorana Sportskog centra u Igalu. Gledalaca: 20. Sudije: Vujičić, Furulija (obojica Herceg Novi).

LEOTAR: Pelkić 4, Lužajić 2, Aleksić 8, Milanović 3, Mijović, Rikalo 5, Krčum 3, Rdisavljević 12, Ninković 13, Šakotić 9.

TEMP-SUMZ: Kolpov 6, Agapov 13, Šustaj 4, Kašanko 10, Zaharov 11, Buckov 4, Cinkevič 3, Anriuskevičijus 10, Toropov 14, Kalenov.