Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je potpuno uvjeren u izbornu pobjedu kandidata SNSD-a za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, kao i kandidata i lista ove stranke na predstojećim opštima izborima u BiH.

milorad dodik konvencija snsd laktasi

Dodik je na konvenciji stranke u Laktašima istakao da su se ovdje okupili sa željom da izgrade sigurnu budućnost, a da bi to učinili SNSD mora da pobijedi na predstojećim izborima u ime naroda i Republike Srpske.

"Željka Cvijanović treba da postane član Predsjedništva BiH, jer to najbolje može da radi nakon Nebojše Radmanovića, predsjednik Republike da ostane u sadašnjem kapacitetu, Igor Radojičić treba da pronese slavu čitavog SNSD-a, ne samo u izbornoj jedinici gdje se nalazi jer je on jedan od naših najvažnijih kadrova, čovjek koji je nesumnjivo izdanak i ono što narod želi da vidi", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da očekuje veliku pobjedu kandidata te stranke za načelnika opštine Laktaši Miroslava Kodžomana.

"Vjerujemo da SNSD bez ikakvih oklijevanja može i ima pravo da očekuje pobjedu. Ništa nećemo da govorimo o protivnicima, oni najbolje govore o sebi", napomenuo je lider SNSD-a.

On je rekao da SNSD željan sigurne budućnosti ide u pobjedu za Republiku Srpsku, kao i da je SNSD opredijeljen za stranačko jedinstvo i da želi pobjedu
svih kandudata na predstojećim izborima.

Dodik je naglasio da je SNSD opredijeljen da gradi dalje Srpsku do njene samostalnosti i nezavisnosti, mir i saradnju među narodima, ne želeći pri tom da ima bilo kakve aspiracije prema Federaciji BiH.

"Mi želimo da afirmišemo pravo na našu državu i budućnost", naglasio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da neki stalno pričaju o korupciji na ovim prostorima, kao da nje nema u drugim državama, dok ne pričaju o kriminalu zato što u Republici Srpskoj nema kriminala i organizovanih kriminalnih grupa, koje su uništene.

"SNSD je odlučan da ubuduće brani ono što je stvoreno u Republici Srpskoj, jer je ova stranka najviše uradila za Srpsku. Želim da SNSD ostvari fer i poštenu pobjedu koju niko ne može osporiti", zaključio je Dodik.

Konvenciji su prisustvovali međunarodni sekretar stranke Željka Cvijanović, potpredsjednici SNSD-a Igor Radojičić i Nikola Špirić, predsjednik Izvršnog odbora SNSD Nebojša Radmanović i drugi.

Konvenciji su prisustvovali i akademik Matija Bećković, režiser Emir Kusturica, kao i mnogobrojni članovi i simpatizeri SNSD-a.