SNSD izražava zabrinutost za stanje političke scene u Trebinju nakon svih verbalnih napada suprotnih partija plasiranih javnosti u vidu saopštenja, navode u SNSD-u.

snsd go trebinje

Pozadina takvih informacija svima je manje više jasna, a cilj kojima pretenduju je oskrnaviti politiku i nanijeti štetu ugledu stranke koja je zahvaljujući demokratiji, glasu i volji naroda prisutna u političkom javnom životu. Iako smo već manje više navikli na ovakav tretman, ipak zabrinjava njihova malicioznost i predizborno zahuktavanje u koje ulaze sa mnogo elana.

Na tapeti takvih osuda i neistina prvo se nađe Predsjednik pa nije ni čudo da humani gest prema najmlađoj populaciji preokrenu u vidu kupe i oboje svojim tonovima. Bode im oči i činjenica da će dotični i ovog mjeseca sastati se sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom što je potvrda ugleda, autoriteta koji naša Republika predvođena ovim čovjekom uživa. Uvijek je bilo onih kojima se ovakva politika nije sviđala. Na površinu je jednostavno isplivala neskrivena ljubomora onih koji bi glamurozno zaposjeli ovu poziciju, i koji se u toj namjeri služe niskim udarcima.

Pitanje morala, korupcije i nepotizma otvorilo je novo poglavlje. Saopštenja koja detaljno objasniše nastanak i razvoj ovih pojava pomalo nas nasmijaše. Pitamo se gdje su se samo ,,oni “ skrili u toj genezi? Kakve su to oni institucije i procese stvorili i šta su učinili da kazne one koji se za sobom ostavile takav model? Od kuda pravo ,,demokratama” da osuđuju ovakav sistem u čijem stvaranju su sami učestvovali. Početi ispočetka značilo bi revidirati šta je SNSD naslijedio od njih i kakva je naša zemlja danas. Godišnji izvještaji Transparency Internationala navode da se od 2006. pa do 2013. godine pozicioniranje BiH po pitanju korupcije popravilo čak za 10 mjesta. Napraviti skok sa 82. na 72. mjesto u konkurenciji od 177 država svijeta nije beznačajna promjena.

Ne osporavamo da društvo i sistem trebaju transformaciju. Ne patimo od idealizacije i uzdizanja sebe ali nećemo dozvoliti da politika, društvo i sistem u koji vjerujemo trpi kritike koje su inspirisane neograničenom željom za vlašću opozicionih partija.

Poštovani građani, vjerujemo da nas ovakva politika ujedinjuje. Stoga Vas pozivamo da kaznimo sve neprimjerene, nekulturne istupe, licemjerno dodvoravanje, sva lažna, neostvarena obećanja i zajedno krojimo svjetliju budućnost. Jer izbori su dan kada počinje bolje sutra.