Na narednoj Skupštini grada Trebinja biće predstavljen elaborat o neregularnostima svih bivših uprava Fudbalskog kluba /FK/ "Leotar", saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare Simeon Dučić, predsjednik FK "Leotar".

konferencija za novinare fk leotar

On je istakao da će javnost o svim nepravilnostima biti upoznata na gradskoj Skupštini jer je, kako je rekao, Leotar gradski klub.

"Leotar je bio pred gašenjem i uspjeli smo ga sačuvati u posljednji čas, te odblokirati račune. Dugovanja nisu ogromna, jer ima mnogo klubova sa dosta većim dugovanjima, kao što je na primjer banjalučki 'Borac'", istakao je Dučić, dodajući da su djelimično sanirali dugovanja koja su, kada su preuzeli klub, iznosila od milion i po do dva miliona maraka.

Nepravilnosti koje su radile prethodne uprave treba da ispitaju nadležne institucije, tužilaštvo i policija, napomenuo je Dučić, dodajući da je mišljenja da je aktuelna uprava uradila dosta dobrih stvari.

"Okupili smo fudbalere koji su prestali da treniraju, kao i one koji su se razočarali u Leotar. Takođe, doveli smo i nekoliko kvalitetnih pojačanja za minimalne plate", istakao je predsjednik Leotara.

Kako je danas saopšteno medijima, najveći finansijeri FK "Leotar" su preduzeća iz elektro-energetskog sektora, koja su klubu pomogla da reprogramira dugove prema najvećim povjeriocima.

"To je nekih 800.000 maraka za 'Ubla turs', Hotel 'Leotar' i 'Bobar banku'. Prema reprogramu dugovi bi trebali da budu izmireni do 2016. godine", kaže Dučić, napominjući da im je vraćeno već oko 200.000 maraka, te da je odobreno dodatnih 200.000 maraka.

Cjelokupan budžet kluba je potrošen za vraćanje dugova i izmirenje obaveza prema radnicima, dodao je Dučić.

Iako je napravljena ekipa, prema riječima predsjednika kluba, Leotar ne može opstati bez dodatnih finansijskih sredstava. On je istakao da je stanje u klubu teško, te da svi koji su u upravi volontiraju.

"Iz svog džepa finansiramo fudbalski klub. Funkcionišemo po principu 'koliko ko može'. Iz tog razloga skrećem pažnju ljudima da je situacija kritična i da svi koji mogu da pomognu da to sada urade", rekao je Dučić.

Sredstva se prikupljaju putem članskih karata i određenih sponzora, a već su se počeli javljati i stari povjerioci koji bi Leotaru ponovo mogli da blokiraju račun.

"Slavku Joviću treba da se plati odšteta od preko 60.000 maraka. Bukvalno se borimo sa demonima", kaže Dučić, ističući da je loš odziv za kupovinu godišnjih karata.

Dučić je naglasio da ne želi da ulazi u bilo kakve političke priče, navodeći kao dobar primjer kupovinu godišnjih karata od strane predsjednika Srpske Milorada Dodika.

"Našim političarima želim da poručim da kako mi funkcionišemo u FK 'Leotar', da bi tako i njima bilo najbolje. Neka se sastanu iza zatvorenih vrata i pričaju šta su najbolja rješenja, a ne da se prepucavaju preko fudbalskog kluba", istakao je Dučić, napominjući da su svi koji žele da pomognu Leotar dobrodošli.