Povodom teksta objavljenog u Sportskom Žurnalu (izdanje za Republiku Srpsku) dana 01.09.2014. godine na 8. strani pod naslovom „Ko gura Leotar?“, Upravni odbor Leotara izdao je saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

leotar drina he visegrad

„Obraćamo se javnosti povodom neistina iznesenih u „Sportskom žurnalu“ u tekstu „Ko gora Leotar?“, autora N. Đerića.

Gospodine Đeriću, trebinjske „rudare“, kako u našem Trebinju zovu igrače i rukovodstvo Leotara, zbog uslova u kojima radimo, guraju vjerni trebinjski navijači i građani, koji su prepoznali trud i poštenu vitešku igru fudbalskog kluba Leotar. Leotar, kao najveći klub u ovom rangu takmičenja, ne može sebi da dozvoli da komentariše suđenje, pa i nismo komentarisali nedosuđeni penal u prvom kolu protiv Drine HE, poništen gol Nenada Stojanovića u Vlasenici, kao i dvije sporne situacije u kaznenom prostoru Slobode proteklog vikenda. Međutim, primorani smo ovo da spomenemo nakon izjava gospodina Zlatka Jelisavca, trenera Slobode, koje su prenesene u ovom tekstu.

Hiljadu navijača na Policama moglo je da vidi dobru igru svojih ljubimaca i svima je jasno da je Leotar na zelenom terenu zasluženo došao do tri boda, a trener ekipe iz Novog Grada treba da bude srećan, što naša pobjeda nije bila i ubjedljivija, s obzirom da njegov tim za 90 minuta nije uputio ni jedan udarac u okvir gola. Najviše zbog toga bi razloge za subotnji poraz morao da pronađe u vlastitom dvorištu. Jedino u čemu se slažemo sa trenerom Slobode je da se treba pogledati snimak sa utakmice. Uvijek smo na strani pravde i istine.

Uprava Leotara radi pošteno, igrači ginu i bore se za sveti plavo-bijeli dres uz minimalne uslove i zato nećemo dozvoliti  da neko blati ime našeg kluba i da svoje gradi preko blaćenja imena našeg Lea.

Od početka nam je bilo jasno da mnogima smeta jak Leotar, koji igra pošteno, viteški i bez zakulisnih radnji. U Trebinju će svaka ekipa biti dočekana uz maksimalno gostoprimstvo, a oni koji žele da iz Trebinja odnosu bodove, na terenu im obećavamo pravi fudbalski pakao, naravno uz poštovanje fer pleja.

Gospodine Đeriću, molimo Vas da jasno i glasno kažete i podijelite sa javnosti, jer kažete da lako možete naslutiti odakle direktive dolaze, ko to gura Leotar? Imenom i prezimenom ili koja to organizacija protežira naš klub? Takođe, molimo Vas da odgovorite koji „rudari“ Vas guraju?“

Stoji u saopštenju, koje su potpisali članovi ("rudari") UO Leotara.