Lada je zadnjih dana privukla značajnu pažnju premijerama dva konceptna automobila koji bi uskoro trebali doći i u serijsku proizvodnju i napraviti veliki preokret u ponudi ove marke.

nova lada automobili

Lada je na sajmu automobila u Moskvi predstavila dva konceptna automobila, kompaktnu limuzinu Vesta i krosover XRAY 2.

Lada Vesta je zasnovana na novoj B/C platformi koju je Lada stvorila uz pomoć alijanse Reno-Nisan. Za sada iz Lade dolazi vrlo malo informacija o novom modelu, te se jedino može potvrditi da će serijski model biti vrlo sličan konceptnom koji izgleda vrlo atraktivno i moderno, prenosi Klix.

Drugo konceptni model koji su predstavili, XRAY 2 predstavlja kombinaciju kompaktnog automobila i SUV-a, a zasnovan je na B0 platformi. Njegov dizajn potvrđuje da će se ovaj stil u Ladi prisvojiti kao prepoznatljiv element njihovih novih automobila, a i Vesta i XRAY2 ističu se savremenom unutrašnjošću oštrih dizajnerskih linija i izdašne "infotainment" opreme.

nova lada automobili

Lada planira započeti proizvodnju Veste u jesen 2015. godine, dok će krosover XRAY 2 na proizvodne trake stići tokom 2016. godine.

Uporedo sa ovim modelima Lada je predstavila i konceptni model trkaće verzije Veste za WTCC šampionat na kružnim stazama, čime je dodatno potvrdila ozbiljnost u vezi ovog modela. Prava takmičarska Lada Vesta za WTCC već je u fazi pripreme, pa se može očekivati u idućoj sezoni i njen prvi nastup, a Lada u razvoju trkaćeg automobila intenzivno sarađuje sa francuskom kompanijom Oreca. nova lada automobili

nova lada automobili

nova lada automobili

nova lada automobili