Oktobar se primakao, predizborna kampanja se zahuktava, a trebinjska pozicija i republička opozicija, katastrofalno nespremna, dočekuje start trke koja bi trebala izmjeniti političku sliku države, ističu u saopštenju NDP-a.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje

Budžet koji je u svojoj strukturi imao velike planove; kapitalna ulaganja, izgradnju, investicije, nove fabrike i radna mjesta ispuhao je kao jeftini balon na buvljaku. Od „Bema“, „Binga“ i ostalih šarenih laža nije ostalo ništa, odnosno ostale su samo laže. Izgleda da je jedini uspjeh administracije za grad bila neuspješna prodaja državne imovine, koja je i dalje prazna, a investitori nestali. Kapitalne investicije koje su planirane u budžetu i trebale da bar malo kultivišu i uljude životno prebivalište svih nas, prelile su se izgleda u reprezentaciju, seoska posijela, „Grand parade“ i zarade nagomilane administracije, navodi se u saopštenju.
Predizborna obećanja o racionalizaciji primanja u opštinske organe izgleda da su se pretvorila u negaciju negacije, odnosno zapošljavanja ne da nisu smanjena, nego su se enormno povećala, kao što se povećala i stopa poreza na imovinu, a time i ogorčenje građana našega grada.

Mi smo u svim svojim istupima, konferencijama, zahtjevima i mjerama, koje nažalost nisu usvojene, insistirali, tražili, ponekad čak i molili da se energija koja se troši u gluposti i nekakva druženja (kako drugačije nazvati jalove i isprazne razgovore sa fantomskim investitorima i prijateljima), usmjeri na traženje strateških investitora, koji bi zaposlili nove radnike. Sada se administracija našla u problemu, nažalost ne samo ona već i mi, pošto opštinski budžet ima samo jednu svrhu, da sam sebi dijeli zarade.

Ako se ovako posmatra budžet onda moramo priznati da je ono što je izjavljivano o karakteru budžeta i njegovoj socijalnoj funkciji, tačno. On je socijalan, služi za izmirivanje obaveza prema administraciji i jeftinu zabavu narodu.