Ovoga puta pred organizacioni tim „Omladinski pokret za razvoj Trebinja“ postavljen je još veći zadatak. Cilj je bio probuditi što veći broj građana lokalne zajednice koji će u jednom danu živjeti isti eko duh.

ciscenje okoline

Nakon uspješnih ekoloških akcija koje su realizovane u proteklom periodu, ispred omladinske organizacije „Omladinski pokret za razvoj Trebinja“ napravljena je još jedna akcija u nizu. Akcija je obuhvatila prosjecanje niskog rastinja, košenja neposredno uz magistralne puteve i ulice u naseljenim mjestima, kao i prikupljanje otpada i odlaganje istoga na mjestima predviđenim za sakupljanje otpada.

Akcija se sprovodi u kontinuitetu sa svim prethodnim akcijama na području grada, a to su naselja Bihovo, Rasovac, Zgonjevo, Donje Čičevo, Gučina, Aleksina Međa, Manastir Duži, stara autobuska stanica.

Ovakvim primjerom mladi žele doprinjeti što većem očuvanju životne sredine i većem doprinosu razvoja turizma grada Trebinja. Ova akcija predstavlja pozitivan primjer kao i sve prethodne, što ima cilj da probudi ekološku svijest što šire lokalne zajednice, što i jeste poruka organizacionog tima ispred „Omladinski pokret za razvoj Trebinja“.

ciscenje okoline