Nakon 850 kilometara, trebinjski biciklisti stigli sa Hilandara

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 28. 08. 2014. - 19:45h

Pokloničko putovanje biciklima „Svetosavski put“, Manastir Tvrdoš – Manastir Hilandar, danas je uspješno okončano. Svih dvanaest članova PD „Vučji zub“ iz Trebinja, i dva člana u pratnji, stigli su rano jutros u Trebinje.

Uranopolis

Pokloničko putovanje proteklo je tačno prema planu i skoro bez ikakvih poteškoća i problema. Biciklisti su u luku Uranopolis, odakle se polazi za Svetu goru, stigli prema planu, u nedjelju, a nakon jednog dana odmora u utorak su kročili na Svetu goru gdje su konačili i proveli jedan dan u manastiru Hilandar.

„Danas smo uspješno završili put koji je trajao deset dana, a koji nas je vodio kroz četiri države. Samo putovanje je prošlo u najboljem redu. Uspjeli smo da odemo na Hilandar i da se bliže upoznamo sa ovim svetim mjestom“, kaže predsjednik „Vučjeg zuba“ i organizator puta, Igor Škero, zahvaljujući svima koji su ih podržali, posebno dvojici Trebinjaca koje su sreli usput.

U kompleksu manastira Hilandar trenutno se odvijaju radovi na rekonstrukciji, a prema riječima monaha ona će sigurno još dugo trajati, ističe Škero, dodajući da su im monasi kazali da su manastiru potrebni volonteri, koji bi pomagali u svakodnevnim poslovima i ekonomiji.

Hilandar

Prema riječima Miloša Vlatkovića, jednog od učesnika „Svetosavskog puta“, svi učesnici su puni utisaka, te su, i pored što je bilo naporno i teško, prepuni lijepih doživljaja i nezaboravnih uspomena.

„Još sam pod utiskom. Malo sam umoran od puta pošto smo ukupno prešli preko 850 kilometara. Prelazili smo biciklima svakog dana u prosjeku oko 140 kilometara. Iako nam je vremenska prognoza išla na ruku, ipak bilo je i dosta vrelina na asfaltu, posebno u Grčkoj. Kada znate da imate taj neki viši cilj onda vam i ta žega lakše pada, samo vrtite pedale i to je to“, kaže Vlatković, napominjući da je timski duh bio izuzetno veliki, te da su iz tog razloga na kraju svi izdržali.

Ovo je bilo drugo pokloničko putovanje biciklima do manastira Hilandar u organizaciji pomenutog društva. Na Hilandar su išli, prvi put, 2011. godine.

Na pokloničko putovanje do manastira Hilandar išli su: Mićo Milošević, Miloš Vlatković, Željko Mirdinja, Đuro Roganović, Vojislav Prelević, Igor Škero, Miloš Milošević, Velibor Gudelj, Žarko Vučić, Blagoje Rosandić, Saša Simanić, Vlado Ružić dok su u pratnji bili Danko Karić i Jovan Prcović.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja