Služba Hitne pomoći u Trebinju nakon tri decenije dobiće savremeno opremljene prostorije, a Grad će za rekonstrukciju prostorija obezbijediti oko 50.000 KM.

hitna pomoc trebinje

Planirana je unutrašnja adaptacija prostorija- sobe za primanje terapije, toaleta, dispečerskog centra, izgradnja nastrešice na ulazu u objekat, zamjena elektro i vodovodnih instalacija, te saniranje podova i stolarije.

Gradonačelnik Slavko Vučurević rekao je da će Grad Trebinje u saradnji sa prijateljima iz Srbije i inostranstva do kraja godine osavremeniti i vozni park Hitne pomoći.

„Sagledavajući potrebe građana Trebinja i velikog broja gostiju i turista koji dolaze u naš grad, a kojih je svake godine sve više, nastojaćemo da imamo ono što je najpotrebnije i najsavremenije – ono što nalažu nova savremena pravila hitne medicinske pomoći“, rekao je Vučurević.

Nakon građevinske adaptacije prostorija Hitne pomoći, obećava gradonačelnik Slavko Vučurević, Grad će se uključiti i u nabavku savremenih medicinskih aparata za potrebe Hitne pomoći.

Snežana Krivoglav, glavna sestra u Službi hitne medicinske pomoći, istakla je da je ova Služba posljednjih nekoliko godina radila u neadekvatnim uslovima.

„Zahvaljujući razumijevanju grada, a na zadovoljstvo medicinskog osoblja i pacijenata, konačno ćemo dobiti adekvatno opremljene prostorije, što Trebinju i priliči“, kaže ona.