Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ prošlu godinu poslovale su pozitivno, ostvarivši dobit u iznosu od 12.334.850 KM, od čega je za donacije u oblastima sporta, kulture, obrazovanja i socijalne pomoći dodijeljeno 1.233.480, rekao je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, nakon sjednice akcionara HET-a.

skupstina akcionara dobit heta preko 12 miliona maraka

"Posebno nas raduje što je HET nastavio da posluje kao društveno odgovorno preduzeće i da ulaže u sredine gdje posluje i radi", rekao je Tegeltija, dodajući da očekuje da će i 2014. godina, po rezultatima, biti na nivou prethodne godine.

On je istakao da je Vlada Srpske prihvatila prijedloge Nadzornog odbora HET-a, te da je preko 130 subjekata dobilo donaciju.

"Oko 95 odsto sredstava podijeljeno je subjektima u Hercegovini", rekao je Tegeltija, zahvaljujući radnicima ovog preduzeća na dobrim poslovnim rezultatima.

Generalni direktor HET-a Gordan Mišeljić kaže da je za donacije izdvojeno deset odsto od ukupne dobiti, te da je prošla godina bila veoma uspješna u poslovanju.

"Dobit je podijeljena na osnovu preporuke koju smo dobili od 'Elektroprivrede' Srpske, za kulturu, sport, humanitarne svrhe", objasnio je Mišeljić.

skupstina akcionara dobit heta preko 12 miliona maraka

U oblasti sporta najviše sredstva dobio je Fudbalski klub "Leotar", 200.00 KM, u oblasti kulture i obrazovanja Javna ustanova "Muzička škola Trebinje", 40.000 KM, dok je u kategoriji socijalne pomoći i humanitarne svrhe 170.000 KM dodijeljeno Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj za obnovu hrama u Prebilovcima.

skupstina akcionara dobit heta preko 12 miliona maraka