Ministar Nada Tešanović zatvorila „Ljetnu školu sporta“ u Trebinju

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 23. 08. 2014. - 21:29h

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović večeras je u Trebinju zatvorila „LJetnu školu sporta Srpske 2014“, koja je u protekla dva mjeseca okupila više od 1.200 sportista iz Republike, njihovih trenera i predavača, te 50 sportista iz Srbije.

nada tesanovic zatvara ljetnu skolu sporta u trebinju

Tešanovićeva je istakla da je Trebinje grad sportista i da je logično da se tu održava škola sporta, te najavila da će se ubuduće povećavati, ne samo broj sportista, već i sportova.

Ona je podsjetila da su ove godine od sportskih disciplina uvedene ženski fudbal i gimnastika, napominjući da sport od djece pravi, prvenstveno, dobre ljude.

„Tokom 13 proteklih godina, kroz školu sporta prošlo je oko 15.000 sportista u 18 sportskih disciplina“, istakla je Tešanovićeva.

Ona je posebno zahvalila Jovi Grujičiću, direktoru Doma učenika, koji pruža kvalitetne uslove smeštaja i hranu učesnicima ljetne škole sporta i koji je i uvijek bio na raspolaganju perspektivnim sportistima.

Cilj škole sporta je omasovljavanje sporta, upoznavanje o novim trenažnim procesima, najnovijim sportskim i sudijskim pravilima, te obezbjeđivanje jednakih mogućnosti svim učesnicima da svoje psihofizičke sposobnosti što potpunije razvijaju i da potvrde svoje individualne, ljudske i sportske vrijednosti.

Tešanovićeva je istakla da ove godine Ministarstvo porodice, omladine i sporta finansira oko 800 sportista, među kojima je 50 mladih sportista, njihovih trenera i sportskih radnika iz Srbije, čime se želi unaprijediti saradnja Republike Srpske i Srbije, kao i razmjena trenažnih i naučnih dostignuća u oblasti sporta.

Tokom ove godine, 18 saveza svoju školu sporta organizovalo je u Trebinju, a 12 na Jahorini, Sokocu, u Čelincu, Tesliću, Gradišci, Banjaluci, Doboju i Prijedoru.

U okviru škole sporta, organizovana su i stručna predavanja za učesnike o temi „Savremeni pristupi prevenciji i liječenju sportskih povreda i najnoviji trendovi u borbi protiv dopinga“.

Organizator „LJetne škole sporta“ je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u partnerstvu sa Trebinjem, Hidroelektranama na Trebišnjici, Đačkim domom i „Trebinjesportom“.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja