U naselju Gorica ovih dana počela je izgradnja stambene zgrade za 11 porodica ratnih vojnih invalida i poginulih boraca otadžbinskog rata, koju finansiraju Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS i Grad Trebinje.

zgrada za borce trebinje

Prema riječima Vere Brajić, zamjenika v.d. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Trebinja, riječ je završnoj fazi projekta stambenog zbrinjavanja porodica iz boračkih kategorija, započetog prije sedam godina, koji provodi Vlada zajedno sa lokalnim zajednicama u Srpskoj.

„Krov nad glavom dobiće osam porodica ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i tri porodice poginulih boraca. U pitanju su slučajevi predviđeni za rješavanje programom Vlade još iz 2007. godine, a ostali su neriješeni nakon izgradnje dvije stambene zgrade na Gradini, kada su porodicama iz boračkih kategorija dodijeljene 64 stambene jedinice“, pojašnjava Brajićeva.

On je dodala da izgradnju objekta finansira Vlada RS, dok je Grad Trebinje obezbijedio zemljište i infrastrukturne priključke.

Predviđeni rok za završetak radova je pet mjeseci.