Komunikacija Boračke organizacije grada Trebinja i Gradske uprave grada Trebinja je na najnižem nivou, a nisu dostavljeni ni podaci o ispunjenju obećanja o zapošljavanju boračkih kategorija i Ratnih vojnih invalida /RVI/, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije pomenute organizacije.

bors sastanak

Prema riječima Dalibora Dakovića, predsjednika Odbora porodica poginulih, nestalih i zarobljenih boraca, u posljednje vrijeme predstavnici BORS-a se nisu nijednom sastali sa lokalnom vlašću u Trebinju, kako bi konkretno razgovarali o problemima boračkih kategorija.

On je dodao da Gradska uprava i BORS imaju različite informacije o broju djece palih boraca.

Pero Mišeljić, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Trebinje, kaže da su u više navrata, počev od marta ove godine, kada su se sastali sa predsjednikom i premijerkom Srpske, Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, razgovarali sa predstavnicima elektroenergetskog sektora.

U posljednjih nekoliko mjeseci sastavljen je spisak od 46 socijalno ugroženih boraca prve kategorije i RVI, koje u što skorije vrijeme treba zaposliti, a kojima ne radi niko u porodici, ili žive od minimalnih primanja. Spisku je dodato i petoro djece boraca, napomenuo je Mišeljić.

Sa spiska je, kako je rekao Mišeljić, u elektroenergetski sektor zaposleno 28 boraca, djece boraca i RVI, dok iz Gradske uprave grada Trebinja još uvijek nisu dobili informaciju koliko je zaposleno sa pomenutog spiska.

On je naglasio da je prošle godine zaposleno deset prioritetnih slučajeva, dok su u Gradsku upravu i javna preduzeća grada, prema spisku boračke, prošle godine zaposlena tri prioritetna slučaja.

Mišeljić je dodao da očekuje zapošljavanje preostalih lica sa spiska, te pozvao Gradsku upravu da im pomogne u zapošljavanju najugroženijih boračkih kategorija.

Istaknuto je i da je od dobiti Elektroprivrede Srpske i HET-a dodijeljeno 13.000 KM za najugroženije porodice zarobljenih, nestalih i poginulih boraca i RVI grada Trebinja.

Uskoro će, potvrdili su na dašanjoj konferenciji predstavnici BORS-a Trebinja, ta sredstva biti i dodijeljena najugroženijim.

Vaso Kolak, predsjednik Odbora RVI, kaže da se ni u jednom slučaju, prilikom sastavljanja spiskova, nije miješala politika, te da su spiskovi sastavljeni na nivou Mjesnih odbora.

Konferenciji za novinare prethodio je sastanak sa predstavnicima elektro-sektora.