U Gradskoj upravi grada Trebinja, u prisustvu gradonačelnika Slavka Vučurevića, predsjednika Skupštine Slobodana Prtila, te predstavnika javnih preduzeća i ustanova, privatnika i gostiju, prelomljen je slavski kolač.

slavski kolac povodom krsne slave svetog preobrazenja gospodnjeg trebinje

Otac Nikola Janković je, čestitajući krsnu slavu i uz blagoslov, istakao da je ovo veliki dan za Trebinje i sve njegove žitelje, te gradskoj vlasti poželio upsjeha u daljem radu.

Kolač je presječen i u prisustvu predstavnika gradova pobratima, a čestitajući Trebinjcima krsnu slavu, Sveto Preobraženje Gospodnje, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je istakao da se i ove godine praznik obilježava sa ljepotom Božijom, u miru i napretku.

On je podsjetio da je Trebinje u protekle dvije godine otvorilo srce i svoja vrata, te da je plod jedne takve politike posjeta 22 diplomatska predstavnika i ambasadora, mnogobrojnih predstavnika nevladinih i evropskih organizacija, te sklopljena prijateljstva sa velikim brojem gradova.

"Otvorili smo investicioni ciklus vrijedan petnaestak miliona maraka za revitalizaciju vodovoda i sistema pročišćavanja. U gradu izvodimo one radove koji su u planu i programu, a uz Božiju pomoć ćemo otvoriti i 200 novih radnih mjesta u tri velika trgovačka sistema, 'Konzumu', 'Bingu' i 'Bestu'", kazao je Vučurević, dodajući da uvijek može bolje i više.

slavski kolac povodom krsne slave svetog preobrazenja gospodnjeg trebinje

Potvrdu otvorenosti i gostoljubljivosti Trebinja i Trebinjaca je čestitka dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića, koji je, kako je istakao Vučurević, čestitao krsnu slavu Trebinjcima i najavio svoj dolazak u septembru.

Program Preobraženskih svečanosti nastavlja se večeras. U 19.00 časova biće služeno Praznično večernje, nakon čega će ulicama grada proći svečana litija.

Za 21.00 sat predviđeno je obraćanje zvaničnika, a zatim će uslijediti muzički program.

Takođe, po prvi put u našem gradu u predvečerje je predviđen aeromiting.

slavski kolac povodom krsne slave svetog preobrazenja gospodnjeg trebinje