Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da praznik Preobraženja Gospodnjeg okuplja narod oko Crkve koja čuva i jača njihov identitet.

dodik kao svjedok karadzicu

Dodik je istakao da se na ovaj dan okupljaju Trebinjci koji tu žive, ali i oni koji su porijeklom iz ovog grada i dolaze u posjetu da iskažu ljubav prema mjestu iz koga potiču.

"Ovo je dokaz okupljanja i znak da Srpska pravoslavna crkva ovdje igra značajnu ulogu, da čuva i jača naš identitet. Naravno da na takvom mjestu trebamo svi da budemo i da ovdje provedemo to vrijeme zajedništva koje je i najbolji dokaz našeg opredjeljenja da naše nacionalne interese u cjelini na najbolji mogući način branimo i njegujemo", rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da je nezaobilazno da bude na proslavi Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, jer je zavolio ovaj grad.

"Ja sam ovdje za Preobraženje. Eparhija proslavlja praznik, a kada je riječ o gradu, očigledno da ovdje nismo dobrodošli od onih koji njime upravljaju, ali to je njihov problem", rekao je Dodik i ponovio da je tu, jer voli Trebinje.

Svečanosti povodom Svetog Preobraženja Gospodnjeg - slave istoimenog hrama i grada Trebinje, biće nastavljene večeras od 19.00 časova kada će u Sabornom hramu biti služeno praznično večernje, nakon čega će ulicama proći litija.