Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas poslijepodne filmski grad Klobuk, gdje proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica snima scene za svoje novo filmsko ostvarenje "Na mliječnom putu".

dodik kusturica monika i sloboda na klobuku na snimanju filma na mlijecnom putu

Dodika su, pored Kusturice, dočekali Monika Beluči i Sloboda Mićalović, inače glavne junakinje novog Kusturičinog ostvarenja.

"Tu sam da podržim prijatelja Emira Kusturicu da izdrži i završi ovaj važan projekat. Ovo je i dokaz njegove mogućnosti da poslije dugo godina nije umoran, nego da je još uvijek inspirisan da radi sa velikom ambicijom", rekao je Dodik, dodajući da mu je veoma važno što se snimanje filma odvija u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da prijateljstvo sa proslavljenim režiserom traje još iz vremena prijeratne Jugoslavije, te da su sada prijatelji sa istim životnim vrijednostima.

dodik kusturica monika i sloboda na klobuku na snimanju filma na mlijecnom putu (2)

I Emir Kusturica posjetu predsjednika Srpske doživljava kao prijateljsku, te napominje da sa Dodikom ima konstruktivno prijateljstvo iz koga su proistekli mnogobrojni projekti.

"Nekad su prijateljstva bila avanturističke prirode, a ovo je jedno konstruktivno prijateljstvo, koje traje još od početka Andrićgrada do danas. Nadam se da ćemo i poslije oktobra biti u novim projektima i ljepotama", kazao je Kusturica.

Proslavljena italijanska glumica kratko je prokomentarisala za medije da je zadovoljna radom sa Kusturicom, te da joj prija saradnja sa srpskom koleginicom Slobodom Mićalović.

dodik kusturica monika i sloboda na klobuku na snimanju filma na mlijecnom putu

Riječi hvale ima i Mićalovićeva, koja kaže da Monika jako dobro govori srpski, te da je rad sa filmskom ekipom u Trebinju predivan.

Predsjednik Dodik večeras će učestvovati u svečanoj litiji povodom Svetog Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave istoimenog hrama i grada Trebinja.

dodik kusturica monika i sloboda na klobuku na snimanju filma na mlijecnom putu